Actie is reactie

Actie is reactie. Maar wat als u niet weet hoe u moet reageren? Kunt u reageren leren? Ja. Dat kan. Of liever gezegd, u kunt inzicht krijgen. Want niet iedereen reageert hetzelfde op een bepaalde situatie. Dat komt omdat iedereen een eigen persoonlijke voorkeur heeft qua gedrag.

Voorkeursgedrag

Wanneer u voorkeursgedrag, sterke kanten en communicatiestijlen in kaart brengt, krijgt u meer inzicht. Met deze nieuwe inzichten kunt u de informatie omzetten naar handvatten voor een betere communicatie, het versterken van relaties en het verhogen van de persoonlijke effectiviteit. Dus leren reageren.

Hoe breng je voorkeursgedrag in kaart?

Ook bij franchiseorganisaties is het erg prettig om te weten welke persoonlijke voorkeur een franchisenemer heeft. Daarom hebben wij ons  gespecialiseerd in de DISC-analyse. Het DISC-model is een zogenaamd kleurenmodel om de uitkomst visueel te maken. De analyse geeft inzicht in:

  • uw belangrijkste motivatiebronnen;
  • wat de beste omgeving is om in te functioneren;
  • waar anderen hun motivatie vandaan halen;
  • de belangrijkste sterke en minder sterke kanten van uzelf en die van anderen;
  • uw gedrag in een stressvolle situatie en hoe daarmee om te gaan;
  • uw bijdrage in een team;
  • hoe u met anderen communiceert en hoe dat nog effectiever kan;
  • hoe u besluiten neemt (of juist uitstelt);
  • uw relationele behoeften.

Gedragsstijlen

De menselijke persoonlijkheid is samengesteld uit verschillende gedragsstijlen. Echter binnen die verschillende stijlen bestaat ook nog eens een verschil in intensiteit. Met behulp van ons assessment laten we grafieken zien die u helpen deze verschillen visueel te maken. Door naar deze grafieken te kijken, krijgt u direct inzicht in uw persoonlijkheids- en gedragskenmerken, zowel onder normale omstandigheden als onder druk. Deze analyse is dus geen beoordeling of toets. Met de uitkomst van deze analyse kunt u (beter) begrijpen wat uzelf en anderen motiveert en waarom u en anderen bepaalde keuzes maken. Dus de reactie op de actie!

Leren reageren?

Wilt u leren reageren? Zodat u beter kunt communiceren met uw franchisenemers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar info@franchiseadviseur.nl of vul onderstaand contactformulier in. Wij helpen u graag verder.

terug naar franchisenieuws overzicht

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.