Bent u al ondernemer?

Wanneer u al ondernemer bent, kunt u verschillende redenen hebben om u aan te sluiten bij een franchiseformule als franchisenemer. Dit kan bijvoorbeeld zijn om de administratieve taken door de franchisegever te laten doen en de focus te leggen op het succes van uw vestiging.

Overgang naar franchisenemer

Het kan zijn dat u als ondernemer met vragen zit wat het voor u inhoudt om franchisenemer te worden. Want bent u nog wel eigen baas bij een franchiseformule? Waar moet u als franchisenemer op letten en welke formule past bij u als ondernemer?

Starten Voor Jezelf gaat met u als ondernemer kijken naar wat de mogelijkheden zijn en biedt hier een begeleidende en ondersteunende rol in. Dit begint bij het zoeken van een franchiseformule die bij u past. Dit kan zijn met de onderneming die u al heeft of door bij een formule aan te sluiten waar u ervaring/interesse in heeft.

Eigen baas als franchisenemer

Een vraag die in u op kan komen is of u nog wel eigen baas bent wanneer u zich aansluit bij een franchiseformule. In een franchisesamenwerking is gezamenlijk besloten onder één naam en formule samen te werken. Dat betekent dat er beslissingen genomen worden waar u zich misschien niet in kan vinden. Het moet niet zo zijn dat dit te vaak voorkomt, indien dit te vaak voorkomt is het te overwegen om de samenwerking te beëindigen. U als franchisenemer heeft recht van advies, echter bepaalt de franchisegever. De franchisegever doet er verstandig aan om voor draagvlak te zorgen bij het nemen van de beslissingen.

Een operationeel jaarplan, franchisehandboek en goed uitgewerkte notulen zorgen dat er duidelijk is welke spelregels gevolgd dienen te worden. Het is van belang u goed in deze te verdiepen voor u zich bij een formule aansluit. Uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor de eigen exploitatie en daarmee bent en blijft u zelf de baas. Het is afhankelijk van de soort formule hoeveel vrijheid u krijgt.

Wilt u als franchisenemer aan de slag gaan?  Lees ook ons stappenplan voor de franchisenemer. 

Voor meer informatie staan we graag voor u klaar. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel direct 040 78 78 474.

Meer info?

Mail ons vrijblijvend!

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.