Bent u investeerder?

Het internet staat vol met informatie over het zoeken van investeerders voor een idee of project en hoe je kan zorgen dat de investeerder potentie ziet in de onderneming. Wellicht bent u zelf investeerder en loopt u zelf al een tijdje met het idee om te investeren in een franchiseformule. Maar wat moet u zich daarbij voorstellen?

Appeltje voor de dorst

Investeren in een franchiseformule is een mooie manier om een investering te doen voor later, een appeltje voor de dorst. Dit kan op verschillende manieren. Franchise is een optie die het overwegen waard is. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat startende ondernemers die op franchisebasis beginnen minder kans hebben failliet te gaan, dan ondernemers die volledig zelfstandig beginnen.

Investeren in franchise

Wanneer u investeerder wordt van een franchiseformule, wordt er iemand voor de operationele zaken ingezet. Het biedt de ruimte tijd vrij te maken om te kunnen focussen op de formule en de zaken die u kan uitbesteden worden geregeld worden door de franchisegever.

Als investeerder kunt u de volgende kritische vragen stellen:

  • Wat houdt de franchiseformule in?
  • Hoeveel kapitaal moet er geïnvesteerd worden om als franchisenemer aan de slag te gaan?
  • Waar het geïnvesteerde bedrag aan besteedt gaat worden?
  • Welke marketingstrategie wordt ingezet om het product/dienst aan de man te brengen?

In andere woorden waar uw geld naartoe gaat en u als franchisenemer bij een passende formule zit.

Starten Voor Jezelf

Welke rol speelt Starten Voor Jezelf in dit plaatje? Starten Voor Jezelf gaat graag met u op zoek naar een passende formule die aansluit bij uw wensen en interessegebied. Daarnaast bieden wij begeleiding in de precontractuele fase. U kunt hierbij denken aan het voeren van gesprekken en begeleiding bij het controleren van de juridische documenten. Het franchisehandboek is hier onderdeel van.

De FranchiseAdviseur begeleidt u graag met de ontwikkeling van de franchiseformule, juridische documenten en het franchisehandboek.

Lees ook eens ons stappenplan voor de franchisenemer

Voor meer informatie staan we graag voor u klaar. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel direct 040 7878474

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.