Bent u op zoek naar nieuwe klanten of zijn klanten op zoek naar u?

Boer zoekt vrouw of zoekt vrouw boer?
Bent u op zoek naar nieuwe klanten of zijn uw klanten op zoek naar u?

Wie zoekt wie nu eigenlijk..?

Deze vraag houdt ons al enige jaren bezig, want in hoeverre zijn potentiële klanten in staat uw bedrijf te vinden. Als FranchiseAdviseur zijn we zelf niet actief op zoek naar nieuwe klanten, zij vinden ons. Dat klinkt misschien wat arrogant maar het is vooral een kwestie van goed ingericht commercieel besef. Hoewel wij ons alleen op de zakelijke markt begeven, zijn er veel overeenkomsten met de consumentenmarkt. Al is de consumentenmarkt grimmiger en sneller aan veranderingen onderhevig. Dit vraagt om extra aandacht dus…

Koop- & beslissingsproces beïnvloeden

We hebben goed nagedacht over het koop- en beslissingsproces van onze klanten en hier oa. een digitale omgeving voor gecreëerd waarin een potentiele klant  ons gemakkelijk kan vinden. Het is een andere manier van denken die al jaren zijn vruchten afwerpt. Het grootste voordeel is dat de klant zelf zijn of haar contactmoment kiest en dus meer betrokken en oprecht geïnteresseerd is. Tegenwoordig is het overgrote deel van de mensen online en heeft iedereen toegang tot het internet. Aanwezigheid en vindbaarheid zijn belangrijker dan directe verkoopmogelijkheden. Goede landingspagina’s, eenvoudige conversies en duidelijke contactmogelijkheden zijn doorslaggevend. De klant van tegenwoordig is snel afgeleid!

Digitaal is meer dan een koopkanaal

Of u nu een retailer bent met een winkel of in de zorgsector actief bent, we hebben altijd te maken met koopprocessen. De meeste mensen denken bij digitaal al snel aan e-commerce en online bestellingen. Niets is minder waar, meer dan 90% van alle Nederlandse aankopen vindt nog steeds plaats in een fysieke winkel. Als u niet gevonden wordt, komt er ook niemand in uw winkel. Dat is echt een ander thema dan een goed lopende webshop.

Sta er eens wat vaker bij stil: “Bent u op zoek naar nieuwe klanten of zijn nieuwe klanten al op zoek naar u … en hoe vindbaar bent u”.

Hebt u een thema of onderwerp dat ik eens in mijn column kan belichten, neem contact met ons op of reageer via de mail.

Bart van der Schoot

De FranchiseAdviseur bv
Spegelt 38
5674 CD Nuenen
t. 040 – 78 78 474
m. 06-518 96 724
e. bart@franchiseadviseur.nl
w. www.franchiseadviseur.nl

terug naar blog overzicht