Blijf loyaal, koop nog steeds lokaal

De COVOID-19 maatregelingen worden langzaam wat soepeler. Toch hebben nog steeds veel ondernemers het erg zwaar. Kleine, lokale ondernemers hebben moeite om hun hoofd boven water te houden. Maar ook franchiseketens hebben het zwaar. En franchisebedrijven zijn dichterbij dan u denkt. Daarom luidt het advies: blijf loyaal en koop nog steeds lokaal.

Een boodschap doen, een cadeautje kopen of een lekker gebakje voor bij de koffie. Het was allemaal zo normaal. We wipten even bij de boekhandel binnen voor een goed boek en gingen een hapje eten als we geen zin hadden om te koken. En tussen de bedrijven door lieten we even een zonnebril op sterkte aanmeten bij de opticien. Door de Corona-crisis werd alles anders. De boel zat grotendeels op slot.

Koop lokaal, dus ook bij franchiseketens

Inmiddels kunnen we weer naar de kapper, het terras en het restaurant. Veelal op afspraak en op anderhalve meter afstand. Maar we mogen weer. Wat ons betreft moeten we ook weer. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.

Een opticien, de kapper, het restaurant of de boekhandel. Vaak zijn dit franchiseformules. Gewoon, in uw gemeente. Er zit dan wel een hele keten achter, maar dit wil niet zeggen dat zij niet getroffen zijn door deze crisis. Wij als franchise adviesbureau zien hoe de franchiseondernemer alle zeilen bij moet zetten. Bezorgservices, winkelen op afspraak en online verkoop zijn ineens de normaalste zaak van de wereld geworden. Maar ja, wat is normaal.

De lokale ondernemer zorgt, veelal met goede hulp van de franchisegever, dat u als dorps- of stadsgenoot toch bij de (franchise)winkel terecht kunt. Om toch uw nieuwe bril aan te schaffen, kopje koffie te drinken of uw ansichtkaart te kopen. Ze hebben hun vestiging zo ingericht, dat zij de consumenten conform de richtlijnen van het RIVM kunnen ontvangen. Gastvrij, zoals altijd. Maar dan op anderhalve meter afstand.

Negatief wordt positief

Wij hopen dat, ondanks de versoepelingen en de aanstaande nieuwe wet franchise, iedereen deze ondernemers blijft steunen. Want het is fijn dat vele (franchise)ondernemingen nu weer open zijn, maar door deze maatregelen halen ze vaak nog niet het gewenste resultaat. Laten we dit samen proberen om te buigen naar iets positiefs. Dus blijf ook nu loyaal en koop lokaal.

Deze tijd bied ook vele kansen. Creatieve ideeën zorgen voor nieuwe mogelijkheden. Wilt u hierover sparren, of bent u geïnteresseerd in franchise? Neem vrijblijvend contact met ons op 040 – 78 78 474 of mail naar info@franchiseadviseur.nl. Wij helpen u graag verder!

Een bezoek aan ons kantoor is mogelijk. Wij volgen de protocollen van het RIVM en kunnen de anderhalve meter waarborgen. Maar ook videobellen is een alternatief.

terug naar blog overzicht
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]