NIEUWSFLITS: BREXIT en het Europese Unie merk

De onverwachte aankondiging van het Verenigd Koninkrijk, dat dit land uit de Europese Unie zal treden, heeft op termijn ook voor het Europese Unie merk gevolgen.

Uw Europese Unie merk is geldig in de gehele Europese Unie, inclusief het Verenigd Koninkrijk. Wanneer het VK formeel de EU heeft verlaten, is het merk in principe in dat land niet meer geldig.

Het is nog niet bekend bij het EUIPO (het Europese Merkenbureau in Alicante) welke regeling er zal worden getroffen ten aanzien van het EU-merk, maar het is duidelijk dat er hoe dan ook in de mogelijkheid zal worden voorzien om voor het Verenigd Koninkrijk uw merk om te zetten in een nationale merkregistratie in dat land. Daarbij zal de aanvraagdatum (prioriteit) dezelfde zijn als het EU-merk.

Wij weten nog niet wanneer de Britten de formele afsplitsing van de EU in werking zullen zetten en hoeveel haast de Europese Unie zal maken om de scheiding tot stand te brengen. Dit kan nog wel twee jaar duren. Wij zullen u uiteraard van de ontwikkelingen op de hoogte houden.

Vooralsnog blijft uw Europese Unie-merk gewoon geldig in het Verenigd Koninkrijk en kunt u in dat land optreden tegen merkinbreuk, zonder dat er een bijzondere handeling van uw kant noodzakelijk is.

BREXIT
Bron: Landmark

terug naar franchisenieuws overzicht