Controle van uw franchisedocumenten

Hoe actueel is uw franchisecontract? Check regelmatig of uw franchisedocumenten nog up to date zijn. Maar waar moet u op letten? Zeker met de nieuwe franchise wetgeving in het vooruitzicht is goed om te kijken of uw bestaande overeenkomsten nog actueel zijn.

Franchisedocumenten

Als franchisegever werkt u samen met uw franchisenemers. Het is noodzakelijk om uw ideeën goed vast te leggen en duidelijke afspraken te maken. Een franchiseovereenkomst of franchisecontract is dan ook onmisbaar. Een goede vastlegging van de franchisedocumenten is nodig om misverstanden en onnodige discussies tussen franchisegever en franchisenemers te voorkomen.

Als het contract en het handboek eenmaal is opgesteld, moet u niet vergeten om deze regelmatig te checken. Is hetgeen wat u destijds heeft vastgelegd nog actueel? En zijn uw ideeën over uw formule nog hetzelfde? Onze tip: leg in uw agenda een checkmoment vast.

Update franchise handboek en overeenkomst

Wij bieden u ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van uw franchiseformule en controle van bestaande documenten. Want ontwikkeling vraagt om een regelmatige update. In nauw overleg met u scherpen we de bestaande businessplannen aan. Ook screenen we de huidige documenten, zoals franchiseovereenkomsten, contracten en het formulehandboek.

Continuïteit formule

Daarbij adviseren wij u ook over de continuïteit van uw formule. Binnen ons team hebben we experts op het gebied van onder meer (interim) formulemanagement, managementinformatiesysteem en werving en selectie. Maar alles begint bij de basis. En dat is een goed franchisecontract en een transparant franchisehandboek.

Wij begeleiden u graag bij het maken van de volgende stap. Wilt u uw documenten laten checken of weten welke gevolgen de nieuwe franchisewetgeving voor u kunnen hebben? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of bel ons op 040-78 78 474.1

terug naar franchisenieuws overzicht

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.