Dag van de duurzaamheid

Donderdag 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Al meer dan tien jaar geven bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en andere organisaties op deze dag aandacht aan dit thema. Het doel van deze dag is het bewustzijn vergroten en dat men duurzamer gaan handelen.

Duurzame franchiseorganisatie

In de franchisewereld valt ook vaak het woord duurzaam. Maar dan in een andere betekenis. We spreken van een duurzame franchiseorganisatie wanneer een franchisegever de continuïteit van de formule nastreeft. Maar vandaag, op de dag van de duurzaamheid, staan wij even niet stil bij een duurzame franchiseorganisatie. Vandaag staan wij stil bij een duurzaam leven.

Gelukkig worden mensen en ook bedrijven steeds duurzamer, al is er nog enorme ruimte voor verbetering. Zoals in vele branches wordt ook in de franchisebranche steeds duurzamer gehandeld. Denk bijvoorbeeld aan pizza’s en pakketjes bezorgen op de fiets. Ook zijn er franchiseformules die zich specialiseren in duurzaamheid door duurzame producten aan te bieden of diensten die hieraan bijdragen.

Vijf tips, begin bij jezelf

Ook al is uw bedrijf niet persé duurzaam, toch kunt u een steentje bijdragen. Verbeter de wereld en begin ben u zelf. Het wordt vaak gezegd, maar het is wel waar. De FranchiseAdviseur heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom geven wij u vijf tips die u binnen uw (franchise)organisatie makkelijk kan toepassen, zodat u op de dag van de duurzaamheid ook uw steentje bij kan dragen:

  1. Hergebruik uw koffiebekertje. Gebruik de hele dag dezelfde, en liever geen wegwerpbekers. Pak bijvoorbeeld een fijne mok. Dat drinkt ook nog eens veel lekkerder.
  2. Afval scheiden. Plastic, papier en GFT. Het zijn de kleine dingen die het doen, en het scheelt soms ook nog eens in de kosten. .
  3. Laptop of mobieltje nog niet leeg? Sluit de adapter van je laptop of gsm pas aan wanneer u een melding krijgt dat dat nodig is.
  4. Lift? Neem liever de trap. Dit bevordert ook nog eens je conditie.
  5. Zet de verwarming een graadje lager. Van al dat traplopen krijgt u het vanzelf warm.

Meer mogelijkheden en informatie

Wij hopen dat bovengenoemde tips al werden toegepast, of vanaf nu altijd worden gebruikt. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om uw bedrijf echt duurzamer te maken. Kijk voor meer informatie eens op de site van HIT-profit. Zij helpen uw bedrijf graag bij de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen of het reduceren van het energieverbruik.

Wilt u advies over een duurzame franchiseorganisatie? Neem dan contact met ons op. Tijdens een kopje koffie, uit een glas, vertellen wij u graag meer.

terug naar franchisenieuws overzicht