Dé cijfers: groei franchise

Franchise groeit. De Nederlandse franchisesector laat een groei laat zien van maar liefst 10%. Dit is gebleken uit het onderzoek van de NFV.

Nederlandse franchiseformules

Het aantal Nederlandse franchiseformules is vorig jaar gestegen van 836 franchiseformules in 2018 naar 921 formules in 2019. In 2017 stond het aantal nog op 824 franchiseformules. Deze aantallen zijn verdeeld over verschillende branches.

Groei franchise omzet

De omzet van de verschillende franchiseformules stijgt mee. Van € 35,1 miljard in 2018 naar een totale omzet van € 38,1 miljard in 2019. Bij deze berekening is uitgegaan van franchiseformules met minimaal twee franchisenemers.

Franchise vestigingen

Het aantal franchisevestigingen in Nederland is gestegen van 32485 in 2018 naar 34340 in 2019. Deze 34340 vestigingen boden vorig jaar samen werk aan ruim 370.000 medewerkers. Uit deze mooie cijfers blijkt dat de franchisebranche een succesvolle vorm van samenwerking is. Het loont dus om een franchise te starten.

Succesvolle franchise starten

Wilt u een succesvolle franchise starten? Zorg dan dat u goed voorbereid bent. Doe goed vooronderzoek, zorg voor correcte en actuele documenten én de juiste mensen. Heeft u hierbij hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag bij de uitrol van uw formule en bij het opstellen van de juiste documenten zoals het franchisehandboek en het franchisecontract. Franchise doet u samen.

Cijfers groei franchise

Al sinds 1985 laat de NFV dit onderzoek jaarlijks uitvoeren.

Bron: Persbericht NFV , Nederlandse Franchise Vereniging

terug naar franchisenieuws overzicht

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.