De perfecte match

De zomervakantie loopt ten einde. Nieuwe plannen zijn gemaakt. Klaar om nieuwe stappen te maken. Hiervoor bent u op zoek naar dé perfecte match. Maar hoe vindt u de juiste franchisenemer voor uw formule?

Spanning op de arbeidsmarkt

Het is momenteel lastig om aan goed personeel te komen. De arbeidsmarkt staat nogal onder spanning. De toename ervan is toe te schrijven aan de lagere werkloosheid en daar tegenover het grotere aantal vacatures, welke in recordtempo zijn gestegen. Hoe komt u als franchisegever dan nog aan de juiste mensen?

Dit is uw kans, pak hem

Die krapte op de arbeidsmarkt is juist uw kans. Een franchisenemer vinden is namelijk anders zoeken dan naar een nieuwe medewerker. De vele en goede kandidaten die reageren op die hele leuke vacature zorgen ervoor dat de ondernemende kandidaat juist verder kijkt. 
Mensen die ondernemend zijn en inventief zijn, durven door die krappe arbeidsmarkt juist nu een risico te nemen en de stap te maken naar franchiseondernemer.

Wie is de ideale kandidaat?

Belangrijk is om voor uzelf een aantal dingen helder te hebben voor u op zoek gaat naar de ideale kandidaat.

  • Welke eigenschappen vindt u belangrijk in een franchisenemer? (ondernemend, creatief of juist heel zakelijk)
  • Welk gebied/rayon wilt u bereiken?
  • Welke financiële middelen heeft iemand nodig om bij uw formule aan te sluiten.
  • Is ervaring in de branche noodzakelijk?

Dat weet je toch wel, horen wij u denken. Vast wel. Toch is het goed om dit voor u zelf te bepalen. Zo is vooraf duidelijk welke koers u wilt varen en welke mensen u aan boord wil hebben om uw doelen te bereiken.

Te druk?

Heeft u het eigenlijk te druk om goede franchisenemers te werven? Of weet u niet goed hoe u en waar u moet beginnen? Wij helpen u graag. We stellen samen met u een profiel op en bepalen dus samen met u de doelgroep. Ook kunnen we middels een DISC-analyse vaststellen welke communicatiestijlen jet beste bij u passen.

Daarnaast brengen wij in kaart welke kanalen kunnen worden ingezet die kunnen bijdragen aan het vinden van de juiste match. Aan de hand van de uitkomst gaan we samen met u kijken welke stappen genomen zouden moeten worden om het gewenste resultaat te bereiken. U kunt hierbij denken aan:

Ervaren matchmaker

Wij hebben bijna 25 jaar ervaring in franchise waarin wij een uitgebreid netwerk van professionele en betrouwbare relaties hebben opgebouwd. Van hieruit maken we onder andere gebruik van diverse databanken.

Wij zorgen voor de coördinatie, zodat actiepunten bij diverse partijen worden opgevolgd en op elkaar aansluiten. Wij gaan in gesprek met de kandidaat franchisenemer, adviseren u over de voortgang van de procedure en houden u tussentijds op de hoogte. Zo kost het u weinig tijd en houdt u toch overzicht in de voortgang van de werving & selectie procedure.

Koffie?

Wilt u weten of wij een match zijn en of wij u verder kunnen helpen? Onder het genot van een kopje koffie vertellen wij u graag meer over onze aanpak.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel direct 040 – 7878474.

terug naar blog overzicht

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.