De toekomst van Kachelplaats als Nederland gasvrij wordt

Als sfeerhaarden speciaalzaak blijft Kachelplaats je voorzien van sfeer, nu en in de verre toekomst. Dus ook als Nederland gasvrij wordt. Er zijn wat gasloos wonen betreft volop ontwikkelingen als alternatief voor gas en verwarmen zonder gas of met zo weinig mogelijk gas. De huidige sfeerhaarden zijn duurzaam (A-label) en kunnen al tot 50% gas besparen ten opzichte van oudere haarden op gas. Ideaal dus voor gebieden waar aardgas zal blijven en voor opstellingen met bijvoorbeeld propaan of bio-propaangas. En ga je over op een warmtepomp? Dan is zo’n gezellige, moderne sfeerhaard (zonder aardgas) vaak nog een noodzakelijke aanvulling op die pomp. Volgens de Vereniging Eigen Huis is dat laatste zelfs nodig om met een warmtepomp woningen met een energielabel lager dan B te kunnen verwarmen. Dat is dus het overgrote deel van de woningen in Nederland. Heb jij ook zo’n woning? Dan kan de warmtepomp de basis-warmtebron zijn. Wordt het kouder, dan kun je het met een sfeerhaard (zonder aardgas) ook op koude winterdagen lekker warm maken in huis. De nieuwste gas- en elektrische sfeerhaarden van Kachelplaats bieden dan een prachtige, duurzame combinatie.

Kachelplaats

Alternatieven voor aardgas

Maar als er helemaal geen gas meer in je leefomgeving is, of wil je geen gas meer in huis? Dan kun je toch nog volop genieten van een sfeerhaard. Bijvoorbeeld met bio-propaangas of van een gesloten bio-ethanolhaard. Beide zijn CO2-neutraal en kunnen dus toegepast worden bij zelfs de strengste wetgeving op dit gebied. Kachelplaats is een pilot aan het draaien met biopropaangas in 4 gasflessen. Die staan in een apart huisje in de tuin of buitenruimte. Als er een fles leeg raakt, dan gaat het systeem volautomatisch en zonder onderbreking over op de volgende fles. Na 2 lege flessen geeft het systeem een seintje en Kachelplaats of een van onze partners op dit gebied, komen de eerste 2 flessen omwisselen. Je sfeerhaard heet dan een flessengashaard en je zit nooit zonder warmte of sfeer. Het kunnen leveren van zo’n automatische CO2-neutrale haardopstelling noemen wij ook ontzorgen en dat doen ze bij Kachelplaats als geen ander. En graag! Wist je trouwens dat bestaande sfeerhaarden op aardgas vaak eenvoudig kunnen worden omgezet op bio-propaangas? Vraag Kachelplaats gerust naar de mogelijkheden.

Waterstofhaard

Daarnaast zijn er ontwikkelingen met waterstofgas, dat is ook CO2-neutraal. Sfeervol branden met waterstof lukt in een proefopstelling van een waterstofhaard al prima, maar er wordt nog gewerkt aan de kleur van de vlam. Die is voor sfeerverwarming nog te blauw. Er wordt geprobeerd om dat met de toevoeging van onschadelijke ‘zouten’ op te lossen en die ontwikkeling lijkt de goede kant op te gaan. Wij zijn ervan overtuigd dat de waterstofhaard binnen niet al te lange tijd te koop is. Laat je gegevens achter bij Kachelplaats en ze houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ook kun je in hun showroom eens gaan kijken naar een gesloten bio-ethanolhaard. Ook stoken met bio-ethanol is CO2-neutraal en de sfeer en uitstraling zijn ook met deze brandstof behoorlijk warm en natuurlijk. Bij Kachelplaats laten ze je zien dat ze voor elke smaak en voorkeur een sfeervol alternatief voor de traditionele gashaard hebben.

Elektrische sfeerhaarden

Op het gebied van elektrische sfeerverwarming en -haarden is iets revolutionairs in ontwikkeling en ook daar belooft veel toekomst in te zitten: de waterdamphaard. En denk je nog dat een elektrische sfeerhaard niet zo geschikt is omdat het vuur niet echt genoeg is? Ga dan eens in de showroom kijken naar een ander type elektrische sfeerhaard waarin het vuurbeeld ontstaat uit waternevel of opgebouwd wordt in een LCD-scherm. Je weet niet wat je ziet!

Of wat dacht je van een regelbare vlam die zich qua hoogte en intensiteit aanpast aan de gewenste warmteafgifte. Net zoals je zelf zou kunnen doen met het toevoeren van meer of minder lucht bij een echt houtvuur, maar dan gebeurt dit geheel automatisch.

Kachelplaats heeft sfeerhaarden te kust en te keur. Voor elke wens en mogelijkheid.

Kachelplaats

Overweeg je dus een (gasloze) haard? Wil je een bestaande sfeerhaard vervangen of laten aanpassen naar een bio-propaanhaard? Gaat het je om de gezelligheid of om de warmte? Of om een combinatie van sfeer en rendement? Wil je een hout- of pelletkachel al dan niet aangesloten op een CV-systeem? Liever een hybridehaard..? Kachelplaats ontzorgt je op elk gebied.

Prachtige haardopstellingen

Alle oplossingen zijn er in een ruime brandstofkeuze en in zeer veel opstellingen en mogelijkheden. Teveel om hier op te noemen en Kachelplaats laat iedereen dan ook graag de oplossing in het levensecht zien in hun showroom. Dan kun je zien en ervaren hoe al die toepassingen en mogelijkheden het in de praktijk doen. Neem gerust alle tijd zodat je je goed en volledig kunt oriënteren. De showroom van Kachelplaats is er voor iedereen die voor de beste keuze gaat.

Wil je niet naar Kampen rijden? Informeer naar de mogelijkheden van een VR-bril waarmee je met behulp van een smartphone en de app door de showroom kunt wandelen.

Je ziet: Kachelplaats ontzorgt op elk gebied!

Ben jij of ken jij een ondernemend iemand die affiniteit heeft met de haardenbranche en die graag een eigen showroom opent voor de verkoop en advies van dit mooie, sfeervolle product? Laat dan hieronder je gegevens achter en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

terug naar franchisenieuws overzicht