Franchise 2020 – De nieuwe rol van de franchisegever en de franchisenemer

 

De nieuwe rol van franchisenemers kwam terug in verschillende workshops tijdens Het Nationale Franchisecongres. De samenwerking tussen franchisegever en franchisenemer zal verharden, duidelijker worden. Heldere en transparante voorwaarden en afspraken laten minder ruimte voor interpretatie en discussie.

De franchisegever faciliteert de franchisenemer om de voordelen van lokaal ondernemerschap optimaal te benutten. De franchisegever zal nog meer worden afgerekend op ratio, op basis van daadwerkelijke toegevoegde waarde en minder kunnen leunen op loyaliteit.

Transparantie en afrekenen op toegevoegde waarde komt ook terug in de dagelijkse praktijk van de franchisenemer: de consument switcht moeiteloos tussen online en fysiek winkelen en doet aankopen bij Lidl en Abercrombie & Fitch. De franchisenemer moet een optimale prestatie leveren om de klant aan zich te kunnen binden, de kansen benutten als ondernemer die het filiaalbedrijf laat liggen.

Franchisegevers gaan in workshops met elkaar in discussie over deze onderwerpen. De workshops worden geleid door ervaren franchisegevers. Tussendoor zijn er presentaties van de trendwatcher des vaderlands Adjiedj Bakas en van Linda Keijzer, CEO van DA.

Omgaan met nieuwe rol van franchisenemer

De FranchiseAdviseur heeft veel ervaring met het ondersteunen van franchisegevers én franchisenemers. We hebben 17 jaar ervaring in de franchising en hebben zeer uiteenlopende franchisenemers ondersteund, van opstart, door lastige tijden en in een doorstart.

Onze ervaring is: de juiste aanpak kan alle verschil betekenen, aan beide kanten van de tafel.

Neem vrijblijvend en gerust contact met ons op om je te helpen in jouw veranderende rol van franchisegever of franchisenemer.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

terug naar nieuws overzicht

Daag ons uit

Wij helpen u graag verder in franchise. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur