Franchise 2020 – De nieuwe rol van de franchisegever en de franchisenemer

De nieuwe rol van franchisenemers kwam terug in verschillende workshops tijdens Het Nationale Franchisecongres. De samenwerking tussen franchisegever en franchisenemer zal verharden, duidelijker worden. Heldere en transparante voorwaarden en afspraken laten minder ruimte voor interpretatie en discussie.

De franchisegever faciliteert de franchisenemer om de voordelen van lokaal ondernemerschap optimaal te benutten. De franchisegever zal nog meer worden afgerekend op ratio, op basis van daadwerkelijke toegevoegde waarde en minder kunnen leunen op loyaliteit.

Transparantie en toegevoegde waarde 

Transparantie en afrekenen op toegevoegde waarde komt ook terug in de dagelijkse praktijk van de franchisenemer. De consument switcht moeiteloos tussen online en fysiek winkelen en doet aankopen bij Lidl en Abercrombie & Fitch. De franchisenemer moet een optimale prestatie leveren om de klant aan zich te kunnen binden, de kansen benutten als ondernemer die het filiaalbedrijf laat liggen.

Franchisegevers gaan in workshops met elkaar in discussie over deze onderwerpen. De workshops worden geleid door ervaren franchisegevers. Tussendoor zijn er presentaties van de trendwatcher des vaderlands Adjiedj Bakas en van Linda Keijzer, CEO van DA.

Omgaan met nieuwe rol van franchisenemer

De FranchiseAdviseur heeft veel ervaring met het ondersteunen van franchisegevers én franchisenemers. We hebben inmiddels ruim 20 jaar ervaring met franchise. In deze jaren hebben wij zeer uiteenlopende franchisegevers ondersteund, van opstart, door lastige tijden en in een doorstart. Maar ook franchisenemers hebben wij geadviseerd bij het al dan niet tekenen van een franchisecontract.

Onze ervaring is: de juiste aanpak kan een groot verschil betekenen. Aan beide kanten van de tafel.

Neem vrijblijvend contact met ons op om u te helpen in uw veranderende rol van franchisegever of franchisenemer.

Terug naar nieuwsoverzicht

terug naar franchisenieuws overzicht

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.