Franchise en social return

Franchiseformule FlexFirst start een vestiging die gericht is op Social Return. Social Return is het creëren van werkgelegenheid voor mensen die, om wat voor reden dan ook, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Een doelgroep die het door het Corona-virus nog lastiger heeft.

FlexFirst Personeelsbemiddeling verwelkomt Franchisenemer Remco Kollen en breidt haar dienstverlening uit. Remco is op 9 november jl. gestart en gaat zich vanuit zijn vestiging in ’s-Hertogenbosch richten op Social Return on Investment (SROI).

Social return on investment

Social Return On Investment is het creëren van werkgelegenheid voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Iedereen die langer dan drie maanden buiten het reguliere arbeidsproces valt, behoort tot de doelgroep voor Social Return. Denk hierbij dus, naast mensen die lichamelijk of verstandelijk beperkt zijn, óók aan mensen die thuis zijn komen te zitten. Dit kan zijn doordat hun werkgever failliet is gegaan, mensen die geen contractverlenging hebben gekregen wegens economische redenen, mensen die geen (passende) opleiding hebben, migrant zijn en de taal niet (voldoende) beheersen of door privé omstandigheden, zoals de mantelzorg voor een familielid. Deze doelgroep omvat zo’n 1,3 miljoen mensen in Nederland. De overheid motiveert het Social Return traject voor bedrijven en is druk bezig met het reguleren hiervan. Kortom: genoeg markt voor Remco om zich op te richten!

Duurzame inzetbaarheid

Remco heeft ruim tien jaar ervaring in de uitzendbranche. Zowel op commercieel als re-integratie vlak. Het ondernemerschap in deze dynamische branche trok hem al lange tijd aan, maar gevoel dat hij zich aansloot bij een team en de korte lijnen bij franchiseformule FlexFirst gaven de doorslag. Daarnaast werken ze bij FlexFirst continu aan het optimaliseren van de mogelijkheden voor onze flexkrachten met betrekking tot duurzame inzetbaarheid op individueel niveau. Denk hierbij aan het bevorderen van de fysieke, mentale en financiële gezondheid en het aanbieden van opleidingen voor bij- of omscholing. Om mensen ook op lange termijn perspectief te bieden is begeleiding, scholing en nazorg erg belangrijk. Dit alles biedt sluit perfect aan op Social Return On Investment. En voor Remco is dit een goed fundament om op verder te bouwen.

Franchisegever en franchisenemer social return verstiging
Franchisegever Bart Withagen & franchisenemer Remco Kollen

Team franchisenemers groeit

De FranchiseAdviseur feliciteert franchisenemer Remco met de opening van zijn vestiging en wenst hem veel succes. Bent u benieuwd wat Remco voor u kan betekenen? Neem dan een kijkje op de website of neem contact op met Remco. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van franchise, vul dan onderstaand contactformulier in of bel ons op 040 – 78 78 474.

terug naar nieuws franchisenemers overzicht
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]