Cygnus

Cygnus is een franchiseorganisatie die MKB-ondernemers helpt bij zakelijke uitdagingen, waaronder bedrijfskundig advies, zakelijke financieringen, managementondersteuning en meer. Zij geloven dat MKB-bedrijven in Nederland de bron zijn voor de goede economische-, sociale-, en milieuvriendelijke leefomgeving. Hun poldermodel met ambitie, kennisdeling en samenwerking heeft relatief veel Nederlandse bedrijven naar de wereldtop gebracht. Cygnus realiseert door kennisdeling en samenwerking de ambitie van MKB-ondernemers. Goede MKB-ondernemers zijn gedreven en vakkundige specialisten. Zij weten vrijwel alles over hun producten, klanten en markt. De Cygnus adviseur is een financieel en strategisch sparringpartner. Zij vertalen de ambities van de ondernemer naar bedrijfsdoelstellingen en zorgen voor passende financieringen, in elke levensfase van de onderneming. In iedere fase is een ondernemer bij Cygnus aan het juiste adres. De adviseurs leveren praktische en blijvende resultaten, ongeacht de uitdaging.

“Cygnus adviseert MKB-ondernemers die vooruit willen”

Franchiseformule Cygnus

Jurgen Aarts, Leon Brouns en Lisanne Brouns

Waarom Cygnus?

Het financieren van MKB-ondernemingen is een vak is en zal altijd een vak blijven.  Een passende financiering helpt immers de ondernemersdoelstellingen te realiseren. Dat is goed voor de ondernemer en goed voor de financier. De partners van Cygnus hebben de ervaring dat een goed financieringsplan als onderdeel van het bedrijfsplan begeleiding nodig heeft. Zij voorzien in de behoefte met vakbekwame en betrouwbare adviseurs en consultants. Als sparringpartner voor de ondernemer en als intermediair voor de geldverstrekkers. Voor het samenbrengen van vraag en aanbod van passende MKB-financiering is vakmanschap nodig.  Cygnus is overtuigd dat vakmanschap een positieve bijdrage levert aan de waardeontwikkeling van de onderneming.

Intermediair

De partners van Cygnus houden bij hun werkzaamheden rekening met de korte- en lange termijn belangen van de ondernemer. Daadkrachtig, persoonlijk en betrokken. Daarmee investeren zij in het opbouwen van duurzame relaties met geldnemers en geldgevers. Dat is waardevoller dan het sluiten van een snelle deal.

Toegevoegde waarde van de formule

Cygnus is een landelijk opererende franchiseorganisatie. De partners zijn ervaren en betrouwbare adviseurs. Ze hebben allemaal ervaring binnen de zakelijke dienstverlening. Velen zijn werkzaam geweest bij banken, anderen binnen de overige sectoren van het bedrijfsleven. Wat iedereen bindt, is grote affiniteit en betrokkenheid met ondernemerschap en ondernemers. De partners staan dicht bij de ondernemer en spelen een belangrijke rol bij het realiseren van hun ondernemersambities. Onze achtergrond in de financiële wereld biedt toegevoegde waarde voor de ondernemer en de geldverstrekker. Geldverstrekkers werken daarom graag samen met Cygnus. Zij hebben vertrouwen in deze aanpak.

Cygnus verzorgt de benodigde ondersteuning en hulpmiddelen om succesvol een franchisevestiging te leiden voor aangesloten franchisepartners. Zij kunnen met behulp van een goed doordacht CRM-systeem (Customer Relationship Management) processen efficiënt en doelmatig verrichten. Voorts geeft Cygnus toegang tot een netwerk van financiers en heeft verschillende arrangementen met samenwerkingspartners. In lokale en landelijke marketing en communicatie ondersteunt Cygnus de franchisepartner met online en offline marktbewerking voor bestaande – en acquisitie van nieuwe klanten. Binnen de formule is daarnaast voldoende ruimte om zelfstandig te ondernemen vanuit uw eigen netwerk. Vanzelfsprekend kunt u ook gebruik maken van het brede netwerk van Cygnus.

Bedrijfsadviseur bij Franchiseformule Cygnus

Leon Brouns, oprichter en bedrijfsadviseur Cygnus:

Cygnus is op meerdere terreinen een onderscheidende organisatie. Dit is belangrijk voor een samenwerkingsorganisatie.”

 

Bij Cygnus doen ze het samen

Cygnus is een franchiseorganisatie die “samen-werken” hoog in het vaandel heeft. Samen-werken tussen adviseur en ondernemer, tussen adviseur en samenwerkingspartners en tussen franchisegever en franchisepartner. Het belangrijkste doel van Cygnus is de franchisepartners te helpen een succesvolle onderneming op te zetten en uit te bouwen. Leon Brouns vat dit altijd samen met de woorden “Als je samen-werkt moet je samen kunnen lachen”.

Bent u werkzaam in de zakelijke dienstverlening of financiële sector en denkt u na over een carrière-switch? Of bent u een gemotiveerde zelfstandig financieel adviseur? En heeft u betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan? Dan wil Cygnus graag met u in contact komen. Waarschijnlijk is Cygnus dé franchisegever waar u naar op zoek bent.

Word ondernemer bij Cygnus

Het ideale Cygnus franchisepartner profiel bestaat niet. Cygnus zoekt talent op HBO+ niveau met voldoende kennis in huis. Ervaring binnen de financiële dienstverlening is een pré.  Zij vinden het hebben van het juiste ondernemersbloed is belangrijker. Ben je iemand die zijn eigen grenzen wil verleggen? Heeft u de ambitie om uw eigen vestiging uit te bouwen? Of ziet u zichzelf aan het hoofd staan van een regio? Cygnus bied u de mogelijkheid om te kunnen groeien, uzelf te ontwikkelen en helpt u een waardevolle onderneming opbouwen.

Een toekomst als franchisepartner, de voorwaarden:

Een franchisepartner die bij deze franchiseformule wil starten moet voldoen aan een aantal voorwaarden, te weten:

  • HBO+ denk- en werkniveau
  • Resultaatgerichte instelling
  • Lange termijnvisie
  • Hands-on mentaliteit

Daarnaast heeft ervaring in de financiële sector de voorkeur, echter is het beschikken over de juiste ondernemersmentaliteit nog belangrijker! Bent u benieuwd hoe de huidige franchisepartners de samenwerking ervaren? Wij hebben het hen gevraagd.

Geert-Jan Berning: 

“Cygnus is een dynamische en informele organisatie waar ik mij direct prettig bij voelde na het eerste contact. Een club met ervaren adviseurs die hun sporen verdiend hebben in de zakelijke financieringshoek. Ieder met een specialisme en samen met een gedeelde passie, namelijk ondernemers en ondernemingen op een zo goed mogelijk wijze begeleiden in hun financieringsvraagstukken en strategie. Ik kan Cygnus dan ook van harte aanbevelen als je op zoek bent naar een gedegen maar ook prettige organisatie om je bedrijf mee op te bouwen.’’

Eric van der Does:

“Een tijd geleden ben ik van start gegaan bij Cygnus IJmond. Wat ik zo prettig vind aan franchisepartner zijn bij Cygnus is het onderlinge contact met collega’s. We sparren, werken samen en zorgen ervoor dat iedereen het beste in zichzelf naar boven kan halen. En dat voelt goed.’’


Enthousiast geworden? Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in of bel ons op 085 – 401 1699. Wij vertellen u graag meer over onze aantrekkelijke franchise samenwerking.

Wilt u het gratis e-book van Cygnus ontvangen waarin zij u handige tips geven om uw bedrijf sterker uit de crisis te laten komen? Klik dan hier om het e-book kosteloos aan te vragen.

 

terug naar franchise overzicht

Marktinformatie 2019

  • 33 miljard nieuwe financieringen
  • 230 miljard uitstaande bedrijfskredieten
  • 115 miljard uitstaande leningen aan MKB door banken
  • 2 miljoen bedrijven in Nederland

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.