Deleukstetaartenshop

Deleukstetaartenshop.nl is een Internetbedrijf op het gebied van taartdecoratie materialen. De activiteiten zijn gericht op de particuliere gebruiker. De zakelijke markt (winkels) wordt beleverd via Cakesupplies (een zusteronderneming). Om meer grip te krijgen op de marktveranderingen en de speciaalzaak continuïteit te bieden is in 2009 een franchiseformule gestart. De opkomst van Internet en filiaalbedrijven dwingt de speciaalzaak tot keuzes wil zij herkenbaar blijven voor de consument. Het bieden van service is belangrijk hierin. Maar tot welk bedrag is de consument bereid voor deze extra service te betalen?

Wat doet De FranchiseAdviseur bij Deleukstetaartenshop

Opdracht: ontwikkelen franchiseformule voor de taartdecoratiebranche.

Deze opdracht is uitgevoerd op diverse aspecten van de formule:

 • Ontwikkelen multichannel-strategie voor de groothandel Newcakes. Deleukstetaartenshop is dochteronderneming van Newcakes.
 • Begeleiding van franchisegever bij de realisatie en opmaak van de vereiste documenten zoals contracten, handboek en strategische onderbouwing.
 • Voeren van acquisitiegesprekken met kandidaten en sluiten van contracten met franchisenemers en toeleveranciers.
 • Ontwikkelen van visuele identiteit formule.
 • Voorzitten van franchisevergaderingen en sparringpartner directie.

Middels een franchiseconcept heeft De FranchiseAdviseur de strategie beschreven; de verschillen tussen internetverkopen en verkopen vanuit de fysieke winkels zijn scherp gesteld. Een visueel concept waarmee de identiteit van de winkels is bepaald is bedacht en uitgewerkt. Dit heeft geleid tot een professionele eigentijdse uitstraling en een enorme interesses vanuit de markt. In overleg met de franchisegever hebben we gekozen voor een gecontroleerde groei; op dit moment zijn er 11 winkels.

Inmiddels is Deleukstetaartenshop zodanig gegroeid dat zij kennis en kunde mbt formulemanagement  in eigen huis hebben.

Periode: jan 2010-dec 2012

Referentie: mevrouw Inge Zaagsma

www.deleukstetaartenshop.nl

Wilt u meer weten over deze formule of de dienstverlening van De FranchiseAdviseur? Neem contact met ons op of reageer via de mail.

Bart van der Schoot

De FranchiseAdviseur bv
Spegelt 38
5674 CD Nuenen
t. 040 – 78 78 474
e. bart@franchiseadviseur.nl
w. www.franchiseadviseur.nl

terug naar franchise overzicht

  Daag ons uit

  Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

  Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur