GroenerGras Hoveniers

GroenerGras is een kwaliteitsformule bestaande uit vakbekwame en veelzijdige hoveniers.

Zij bieden particuliere klanten het totale traject van advies en ontwerp tot en met aanleg en onderhoud onder eigen regie aan. GroenerGras laat de tuinwens van de klant tot leven komen en zorgt ervoor dat de klant optimaal kan genieten van zijn tuin. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door een team van zelfstandig ondernemers van GroenerGras Hoveniers.

Het dienstenpakket van de GroenerGras hovenier bestaat uit

 • ontwerp
 • aanleg
 • onderhoud

Voor ieder budget en bij de klant in de buurt.

GroenerGras staat voor een bekend gezicht, een professioneel en compleet dienstenpakket.

Kortom volledig ontzorgen van de klant als het gaat om een grote of kleine tuin.

De kernwaarden waar de formule op stoelt zijn:

 • Klantgericht en persoonlijk:
 • Sfeer, beleving en creativiteit:
 • Gegarandeerde kwaliteit,
 • Afspraak is afspraak

Om een indruk te krijgen, neem een kijkje op de website van GroenerGras Hoveniers.

Wat doet De FranchiseAdviseur bij Groener Gras Hoveniers?

 • Wij ontwikkelen samen met de opdrachtgever een  franchiseformule voor de hoveniersbranche.
 • We begeleiden franchisegever bij de realisatie en opmaak van de vereiste documenten zoals contracten, handboek en strategische onderbouwing.
 • Tevens voeren we samen met Jan de acquisitiegesprekken met kandidaten
 • En we ondersteunen en adviseren bij het sluiten contracten met franchisenemers en toeleveranciers.
 • Ontwikkelen van reclamemiddelen zoals folder en website.
 • Januari 2014 introductie van de formule met inmiddels 12 ondernemers in Nederland.
 • Diverse afspraken gemaakt met fabrikanten.

Periode: mei 2013 tot heden

Referentie: de heer Jan Goossens

Jan Goossens | Directeur GroenerGras Hoveniers over De FranchiseAdviseur

“Er ging ruim een jaar voorbij voordat ik de stap zette om vrijblijvend een afspraak te maken met de FranchiseAdviseur. Het delen van mijn idee vond ik toch wel erg spannend. Gelukkig bracht Bart binnen een half uur duidelijkheid. Het geplande half uurtje intake werd uiteindelijk een drie uur durend onderhoud. De ontspannen sfeer en de oprechte interesse zorgden ervoor dat al mijn scepsis plaats maakte voor nieuwe kansen. Het vrijblijvende maakte plaats voor creatieve oplossingen en een uitgekiende strategie. Inmiddels kan ik zeggen dat het team van De FranchiseAdviseur mij aardig op weg heeft geholpen met de eerste stappen als franchisegever. Op een prettige, vertrouwde, heldere manier hebben de leden van het team van specialisten vanuit hun eigen kennisgebied inhoudelijk een steentje bijgedragen. Met hun kennis en accuratesse is er een handboek, zijn de eerste overeenkomsten opgesteld en hebben we de eerste geïnteresseerden in de formule weten te bereiken. Geregeld weten ze op de rem te trappen als ik weer eens te hard wil. Op naar de volgende stappen in het proces”.

Franchisenemer worden bij GroenerGras Hoveniers

U heeft een goed lopend hoveniersbedrijf, maar als ondernemer zoekt u altijd naar mogelijkheden om uw concurrenten een stap voor te blijven. GroenerGras Hoveniers kan u daarbij helpen. Als franchisenemer wordt u onderdeel van een A-merk met de naamsbekendheid en de marketing ondersteuning die daarbij horen. U krijgt bovendien het inkoopvoordeel van ons collectief en bij ziekte, drukte of zeldzame vraag kunt u altijd vertrouwen op ondersteuning vanuit het collectief. Kortom als GroenerGras Hovenier is het gras inderdaad groener.

Inmiddels telt GroenerGras Hoveniers in 2017 reeds 12 franchisenemers en voor de ontwikkeling/uitbreiding van de formule zijn we op zoek naar hoveniers die zich ook willen aansluiten bij deze formule.

Toegevoegde waarde van de formule

Marketing

De toegevoegde waarde van de formule is direct merkbaar in de marketingactiviteiten. Als hovenier houd je weinig tijd over om je website op orde te houden en te zorgen dat je zichtbaar en online vindbaar bent voor je bestaande én nieuwe klanten. Dit wordt dan ook vanuit de formule gedaan en daarbij kun je denken aan Google AdWords, remarketing, zichtbaarheid via Social media en beursondersteuning. Ook met reclame activiteiten als advertentie opmaak, stickers, drukwerk, logo, visitekaartjes, reclameborden kunt u rekenen op de ondersteuning van GroenerGras Hoveniers.

Leads

Vanuit de marketingactiviteiten volgen leads, welke direct worden doorgezet naar de franchisenemer in de betreffende regio.

Merk

Dankzij de marketingactiviteiten is GroenerGras Hoveniers bij steeds meer mensen bekend en dit vertaalt zich bij de klant al snel in vertrouwen. Met de ontwikkeling van de formule zal deze naamsbekendheid en dus het vertrouwen in de hoveniers van GroenerGras alleen maar toenemen.

Inkoop

Als franchisenemer heb je tevens een inkoopvoordeel, waarbij de formule niet kiest voor de laagste prijzen, maar voor kwaliteit. Doordat je deelneemt aan een gezamenlijke inkoop werk je dus met kwalitatief hoogwaardige producten tegen een relatief lage prijs. Ook

Ondersteuning/ICT

Vanuit de formule hebben we centrale afspraken op het gebied van accountancy, administratie, tekenprogramma’s, training ICT & de ondersteuning vanuit de backoffice. Wij begrijpen namelijk dat we samen sterker zijn dan alleen.

Als franchisenemer blijft uw zelfstandig ondernemerschap behouden, maar hoeft u niet alles alleen te doen. Samen denken we na over nieuwe acties en kunnen we gebruik maken van elkaars expertise. Bij GroenerGras Hoveniers vind u dus altijd een sparringpartner voor uw situatie.

Financiële afspraken

Entreefee: € 2.500,-

Franchisefee: € 100,- per maand

Meer weten over deze interessante franchiseformule? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel direct 040 7878474. 

Tip: kijk ook eens naar ons stappenplan voor de franchisenemer.

 

 

terug naar franchise overzicht

Daag ons uit

Wij helpen u graag verder in franchise. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur