Radisson Blu Palace Hotel Noordwijk

André Aaij, General Manager van het hotel; “In 2010 ben ik begonnen als General Manager van het zelfstandige Palace Hotel in Noordwijk aan Zee. Een bijzonder dorp met een grote diversiteit aan (zelfstandige) hotels.

Het Palace Hotel is een vier-sterren hotel met vijf- sterren faciliteiten. Het hotel beschikt over 120 ruime hotelkamers en 13 multi-functionele conferentieruimtes. De doelgroep bestaat zowel uit zakelijke- als vrijetijdsgasten.  Het hotel ligt op slecht 150 meter van het strand en is daarom uitermate geschikt voor de vrijetijdsgast die geniet van de zee of wandelingen maakt over het strand maar ook voor de zakelijke gast die bijvoorbeeld een teamactiviteit op het strand gaat organiseren zoals vliegeren of raften op de zee.

Als zelfstandig hotel is het altijd een uitdaging om voldoende zichtbaar te zijn in diverse segmenten,  nationaal maar vooral ook internationaal. De twee salesmanagers die het hotel heeft hebben simpelweg niet voldoende tijd om achter elke lead aan te gaan of op elke beurs aanwezig te zijn.

Diverse malen is er dan ook in de afgelopen jaren met het Management Team gesproken over wel/niet aansluiten bij een keten. Voordelen zijn de zichtbaarheid, herkenbaarheid en saleskracht. Nadeel is dat wij niet onze eigen identiteit willen verliezen en altijd onze eigen weg willen blijven uitstippelen.  Het hotel is onderscheidend in diverse opzichten en bijvoorbeeld  gebouwd in Art Deco stijl,  en dat alles willen wij zo houden. Wij zijn uniek.

Palace Hotel 1

Over de samenwerking met De FranchiseAdviseur

Om de discussie wel/niet aansluiten goed uit te zoeken heb ik contact opgenomen met De FranchiseAdviseur bv. Ik wilde graag met iemand die bekend is in de franchisewereld bespreken hoe we het traject het beste konden starten en waar we moesten beginnen. Uiteindelijk heeft De FranchiseAdviseur het gehele traject vanuit een “stappenplan voor kandidaat franchisenemers” begeleid; van waar staan we, wat willen we en van brainstormen over hotelketens, lijsten maken met belangrijke punten van en voor het hotel tot kennismakingsgesprekken met hotelketens waarvan er uiteindelijk één overbleef met wie de contractbesprekingen gevoerd zijn. Erg fijn voor ons om dit voor ons nieuwe en spannende traject samen met iemand te volgen die deze weg kent. Ik ben van mening dat, mede door de persoonlijke aanpak van De FranchiseAdviseur, een goede weloverwogen keuze is gemaakt om, na 13 jaar een lokaal zelfstandig hotel te zijn geweest, ons aan te sluiten bij een club van formaat hotelketen waar wij het beste gevoel bij hadden.

De keuze voor aansluiting bij een internationale franchiseformule

Uiteindelijk is na een intensief traject  van ruim een jaar gekozen voor de hotelketen The Carlson Rezidor Hotel Group onder het merk Radisson Blu. Sinds februari 2014 zijn wij het Radisson Blu Palace Hotel, Noordwijk aan Zee. Een internationale keten met een goede reputatie in de landen die voor ons belangrijk zijn; Duitsland, Engeland, België en Scandinavië. De keuze voor deze keten is mede gemaakt omdat zij duidelijke inzichten gaven in wat wij van hun mogen verwachten in de komende jaren. Daarnaast kunnen wij als franchisehotel onze eigen identiteit bewaren en zullen wij service blijven verlenen zoals wij dit al deden – tevens gebruik makend van hun mooie Service Programs en personeelstrainingen. Ons bijzondere hotel met de extra faciliteiten zoals het zwembad, fitness center en grote ondergrondse parkeergarage zag de keten als een mooie toevoeging op hun portfolio.

Een verandering  is uiteraard dat er nu een logo op de gevel staat dat internationaal goed bekend staat. In diverse landen zijn hun sales medewerkers actief. Zij verkopen deze mooie locatie voor conferenties aan bedrijven en intermediairs waar zij anders als éénpitter in het verleden geen voet tussen de deur  kregen.

MVF_2014_04_08_73023

Kijk voor meer informatie: radissonblu.com/palacehotel-noordwijk
Referentie: André Aaij


Wat doet De FranchiseAdviseur nu bij Radisson Blu Palace Hotel
?

Nu fungeren wij als sparringpartner en adviseren wij  General Manager André Aaij bij het doorontwikkelen van de samenwerking met franchisegever.

 

Indien u meer wilt weten over deze formule neem contact op met De FranchiseAdviseur via de mail.
Of bel ons rechtstreeks op telefoonnummer 06-518 96 724.

Bart van der Schoot

De FranchiseAdviseur bv
Spegelt 38
5674 CD Nuenen
040 – 78 78 474
bart@franchiseadviseur.nl
www.franchiseadviseur.nl

terug naar franchise overzicht

Daag ons uit

Wij helpen u graag verder in franchise. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur