Welkoop

Franchisenemer worden

Welkoop Retail is de organisatie achter de Welkoopwinkels. Het kantoor en distributiecentrum in Ede is er voor de franchisenemers. Hier maken zo’n honderd medewerkers zich sterk om de marktpositie van de aangesloten winkels verder uit te bouwen. Met hulp en advies voor alles wat er bij het succesvol organiseren van een winkel komt kijken: formule management, category management en marketing. En uiteraard professionele ondersteuning op het gebied van IT en HR. Zo kunnen de franchisenemers zich richten op waar het allemaal gebeurt: het helpen van onze klanten op de winkelvloer.

Welkoop filmpje

Klik op de afbeelding

Servicegerichte winkelformule

Welkoop is een winkelformule met een zorgvuldig samengesteld assortiment voor tuin en dier afgestemd. Het assortiment is afgestemd op de seizoenen en de behoefte van de consumenten om gedurende het hele jaar te genieten van tuin en dier. Klanten van Welkoop kunnen altijd rekenen op uitstekende service van deskundige en behulpzame medewerkers.

De historie van Welkoop

Welkoop geniet al decennia lang een goede reputatie in Midden-, Oost- en Noord-Nederland, terwijl de winkels beneden de grote rivieren al meer dan 100 jaar een begrip zijn. De winkels zijn sterk vertegenwoordigd op het platteland. Van oudsher bedienden zij voornamelijk een agrarische klantenkring maar inmiddels zijn het hoofdzakelijk consumenten die de weg naar Welkoop weten te vinden. Niettemin koestert de formule haar agrarische roots waaraan zij haar natuurlijke autoriteit ontleent om vakkundig te adviseren over onder andere planten & zaden, tuingereedschap, functionele recreatie- en werkkleding, dierenvoeding en -verzorging.

De organisatie achter de winkels

Welkoop Retail is de organisatie achter de Welkoopwinkels. Het kantoor en distributiecentrum in Ede is er voor de franchisenemers. Hier maken ruim honderd medewerkers zich sterk om de marktpositie van de aangesloten winkels verder uit te bouwen. Met hulp en advies voor alles wat er bij het succesvol organiseren van een winkel komt kijken: formule management, category management en marketing en uiteraard professionele ondersteuning op het gebied van IT en HR. Zo kunnen de franchisenemers zich richten op waar het allemaal gebeurt: het helpen van onze klanten op de winkelvloer.

Full service 

Welkoop Retail opereert als “full-service” franchiseorganisatie. Deze service bestaat uit gecentraliseerde inkoop, opslag en distributie, marketing en reclame, centrale facturering, automatisering, projectinrichting, commerciële winkelbegeleiding, opleidingen, etc. Indien u zich aangesproken voelt tot de formule, affiniteit heeft met de branche en u bent als ervaren en bestaand ondernemer geïnteresseerd in een eigen Welkoop winkel, komen wij graag met u in contact.

Werkt met ondernemers sinds: 1970
Entreegeld: € 10.000
Jaarlijkse franchisefee: In overleg
Totale investering: Tussen € 400.000 en € 500.000 afhankelijk van omvang
Benodigd eigen vermogen: Ten minste 25 % van de totale investering
Gemiddelde omzet pv: > € 1.200.00
Training: diverse op vele gebieden
Inkoop: centraal; minimaal 90 % verplicht formule
Verkoop oppervlakte: 800-1.200 m2
Locatie: buiten het centrum
Verzorgingsgebied: > 15.000 inwoners

Toegevoegde waarde formule: 

  • een sterk merk met landelijke naamsbekendheid
  • centrale inkoop met goede condities
  • een compleet marketingteam zorgt dagelijks voor de juiste acties en opvolging
  • Een team van ca. 100 medewerkers ondersteunen de franchisenemers vanuit het hoofdkantoor en distributiecentrum in Ede

Contact 

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over deze formule, neem dan direct contact met ons op via 085 – 401 1699 of mail naar info@franchiseadviseur.nl. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

terug naar franchise overzicht

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.