Franchise in de horeca

Franchise is overal! Er zijn dan ook veel franchiseformules in de horeca. Daarom brachten wij vorige week een bezoek aan de Horecava. Het was een inspirerend bezoek. Want de franchisemogelijkheden in de foodbranche zijn legio.

Wat is de Horecava?

Horecava is de afkorting van Hotel, Restaurant, Café en Vakbeurs. Het is een innovatieve vakbeurs voor horecaprofessionals in de foodservice industrie. Deze vindt jaarlijks plaats in januari in de RAI in Amsterdam. Tijdens ons bezoek aan de Horecava zijn wij op de hoogte gebracht van de laatste trends en ontwikkelingen in de horecabranche. Als deskundig adviesbureau is het belangrijk om op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de markt. Met 768 aanwezige exposanten is dit zeker gelukt.

Franchiseformules in de horeca

Er zijn enorm veel franchiseformules in de horeca. Denk hierbij niet alleen aan fastfood restaurants of koffie ketens. Maar ook hotels, (Aziatische) restaurants en ijssalons behoren ook tot de mogelijkheden. Op de horecabeurs zijn een aantal verschillende franchiseformules in de food vertegenwoordigd. Deze formules brengen vol trots hun product of dienst onder de aandacht. Naast franchiseformules vind u ook ook tal van groothandels, leveranciers en andere aan horeca gerelateerde bedrijven op deze beurs.

Innovatie in de horeca

Wat ons opviel zijn de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot duurzaamheid. Maar liefst 1239 nieuwe innovaties waren hier te zien. Ondernemers zijn zich steeds meer bewust van onze leef- en werkomgeving. Daarnaast zijn de veranderende regelgeving op het gebied van milieu en de stikstofdiscussie reden genoeg voor ondernemers om te kritisch te kijken naar alternatieven die bijdragen aan een beter milieu.

Delivery & Mobilty op de horecava

De markt speelt hier goed op in. Dit was goed zichtbaar in hal 8 waar onder andere “Delivery & Mobility” te vinden was. Verpakkingen zijn steeds vaker biologisch afbreekbaar of 100% herbruikbaar en bezorgdiensten worden steeds groener. Zo worden maaltijden steeds vaker bezorgd in elektrische auto’s, of, nog schoner, op e-bikes.

Nog niet gepresenteerd op de beurs maar wat wel speelt in de mark zijn bezorgrobots. Er wordt zelfs gewerkt aan een heuse drone – bezorgdienst. Deze robots gaan camera’s, sensoren en stadsplattegronden gebruiken om de meest nauwkeurige route vast te stellen en ongelukken met andere weggebruikers te voorkomen. Wellicht is dit te zien tijdens de volgende editie.

Foto Horecava

Voedselverspilling en circulair food

We worden ook steeds bewuster van voedselverspilling. Thuis, maar ook zeker in de foodsector. Minder weggooien en grondstoffen en materialen hergebruiken. Op de beurs kon je, mits u zich had ingeschreven, deelnemen aan “Transformation & Circularity”. Hier kreeg de bezoeker een zogeheten circulaire eetbeleving. Denk hierbij onder andere aan gerechten met ingrediënten die anders in de prullenbak waren beland maar nu worden hergebruikt. En zittend op meubilair wat niet is weggegooid omdat het versleten was, maar is gerepareerd of op een andere manier wordt ingezet. #samentegenverspilling

Digitaal ondernemen in de horeca

Digitaal ondernemen. Online zichtbaar zijn, reserveringstools, personeelsplanner. Anno 2020 kunt u hier als (franchise) ondernemer in de horeca niet omheen. Er is op dit gebied zoveel mogelijk bleek op de beurs. Steeds weer worden nieuwe ideeën op de markt gebracht. Gebruikersgemak voor zowel de horeca ondernemer als de gast staan hoog in het vaandel.

Franchise dienstverlening in de horeca

Als franchisegever of franchisenemer in de horeca is een bezoek aan de Horecava zeer de moeite waard. Het is een interessant én leuk dagje uit. Bent u benieuwd met welke formules in de horeca wij hebben bijgestaan? Klik hier voor een overzicht van franchiseformules of mail ons voor meer informatie over de mogelijkheden van franchise in de horeca.

Horecava 2021

Ook in 2021 zullen er op de Horecava weer vele nieuwe ontwikkelingen te zien zijn. De 65e editie van de Horecava vindt plaats van maandag 11 januari tot en met donderdag 14 januari 2021. Wederom in de RAI in Amsterdam. Zien wij u daar?

terug naar blog overzicht

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.