Franchisehandboek controleren

Is uw franchisehandboek op orde? En heeft u het handboek ook al digitaal? Neem nu uw franchisehandboek kritisch door. Of laat uw handboek door een expert controleren. Zo heeft u binnenkort weer een actueel exemplaar.

Wat is een franchisehandboek?

Het franchisehandboek is een verplicht onderdeel van elke franchiseformule. In een goed franchisehandboek is alles vooraf duidelijk vastgelegd. Denkt u hierbij onder andere aan marketing, huisstijl, software en inkoop. Tevens worden alle operationele afspraken beschreven die van toepassing zijn voor de ontwikkeling van de franchiseformule. Het franchisecontract verwijst ook altijd naar een handboek, en andersom.

Franchisehandboek controleren

Omdat uw franchisebedrijf continue in beweging is, dient het handboek ook regelmatig een update te krijgen. Ons advies is dan ook om het franchisehandboek regelmatig te controleren. Over de wijzigingen in het handboek moet door de franchisegever wel altijd afstemming gezocht worden met de franchisenemers. Goed overleg is zoals altijd essentieel.

Gebruiksvriendelijk handboek

Er zijn fysieke handboeken, maar een franchisehandboek kan ook digitaal beschikbaar zijn. Het digitale handboek is erg efficiënt en gebruiksvriendelijk. Via het franchise portal kunnen aanpassingen worden doorgevoerd door de franchisegever. De franchisenemers worden automatisch op de hoogte gebracht van de veranderingen in het franchisehandboek. Zo heeft iedereen de laatste versie van het handboek ter beschikking.

vijf voorbeelden van de vele handboeken die wij jaarlijks opstellen

Wilt u meer weten over het digitale franchisehandboek? Neem dan contact met ons op. Wij laten u graag zien hoe wij het franchisehandboek voor u op maat maken en demonstreren graag de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid. Maar ook de inzet van het fysieke handboek lichten wij graag nader toe in een persoonlijk gesprek.

terug naar volledige kennisbank

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.