Franchisegever worden?

Loopt uw onderneming goed en vraagt u zich af of een franchise een goede optie is voor uitbreiding? Op deze pagina leest u of franchisegever worden iets voor uw onderneming is en wordt stapsgewijs uitgelegd hoe wij kunnen helpen bij het starten van een franchiseformule.

Stap 1: Vooronderzoek

Een franchisegever worden begint met gedegen vooronderzoek. Graag betrekken wij u bij een brainstormsessie waarin we het bestaansrecht van de formule onderzoeken. Als alle seinen op groen staan, leggen we een basis voor de uitrol: het franchise handboek.

Stap 2: Het franchise handboek

Voordat u uw onderneming kunt uitbreiden tot een franchise is het belangrijk om een franchise handboek op te stellen. Het franchise handboek is het operationele document voor uw franchiseformule en is tevens een duidelijk omschrijving voor de (toekomstige) franchisenemers van uw formule. Alle aspecten, afspraken en regelingen die de formule maken tot wat het is staat beschreven in het franchise handboek, zoals bijvoorbeeld de huisstijl en rechten en plichten, inkoopregelingen, werkmethodieken etc. Dit franchise handboek leveren wij per formule op maat aan.

Stap 3: Werven franchisenemers

U kunt denken aan het werven van franchisenemers als u er zeker van bent dat de formule goed geformuleerd is in het franchise handboek. Wellicht heeft u al een kandidaat in gedachte die de eerste vestiging van uw formule wil openen, maar het is net zo waarschijnlijk dat u nog geen enkel idee heeft wie dit gaat worden. De FranchiseAdviseur helpt u bij het vinden van de juiste franchisenemer. Voordat een franchisenemer zijn onderneming kan starten zal hij/zij ook een franchiseovereenkomst moeten tekenen.

Stap 4: Franchiseovereenkomst

Naast het franchise handboek, zal de franchisenemer ook een franchiseovereenkomst moeten tekenen voordat hij/zij zich bij de formule mag voegen. In een franchiseovereenkomst staan voor zowel de franchisenemer als -gever de rechten en plichten vastgesteld. Het is daarom noodzakelijk om uw plannen goed vast te leggen en vooraf duidelijke afspraken te maken. De FranchiseAdviseur stelt, in samenspraak met u, de franchiseovereenkomst op.

Stap 5: Formulemanagement & Acquisitie

Het uiteindelijke doel van uw formule is om deze uit te rollen met meerdere vestigingen of een ideale landelijke dekking. Natuurlijk is dit een grote stap en vindt de groei, afhankelijk van uw ambities, gestaag plaats. Een franchiseformule blijft gedurende het groeiproces constant in ontwikkeling. Nadat alle documenten zijn opgemaakt en franchisenemers aan boord zijn gehaald, blijven wij daarom graag meedenken en meegroeien met uw formule. Wij bieden u onder andere formule begeleiding om uw bestaande formule te optimaliseren en trainingen om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op blijven wijzen.

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.