Werving & Selectie voor de franchisegever

Met trots heeft u een franchiseformule in de markt gezet. Nu bent u op zoek naar kandidaten die samen met u, met net zoveel overtuiging en inzet, willen werken aan de verdere ontwikkeling. Natuurlijk zijn er databases die op basis van letters en cijfers een match maken. Maar met onze dienst Werving & Selectie gaan wij graag een stapje verder. Wij kijken liever naar de persoon achter de letters en cijfers. Een persoonlijke aanpak staat bij ons hoog in het vaandel, dus ook bij de Werving & Selectie is dit duidelijk terug te zien.

Zoektocht

Indien u al bent begonnen met de zoektocht, heeft u waarschijnlijk al ervaren dat het niet eenvoudig is om een goede franchisenemer te vinden. Het begint allemaal met het opstellen van een profiel van de gewenste kandidaat. Een volgende belangrijke stap is hoe u deze kandidaat gaat bereiken. Gaat u gebruik maken van één of meerdere databanken of probeert u het eerst via social media. Is op uw website zichtbaar dat u kandidaten zoekt? Heeft u een brochure voor de kandidaat franchisenemer met meer informatie over de formule? Waar u ook voor kiest, ieder medium zorgt voor een juiste inrichting en een consequente opvolging. En zoals u mogelijk al heeft ervaren: hier gaat veel tijd in zitten. Niet eenmalig, maar wekelijks!

handen schudden

Wat kunnen wij voor u hierin betekenen?

Wat we te vaak merken en ook terug horen van onze klanten, is dat Werving & Selectie een onderbelichte activiteit is en eigenlijk te weinig aandacht krijgt. Dit geldt zeker voor de wat kleinere organisaties. Dit komt doordat het proces van Werving & Selectie zo arbeidsintensief is. Het is een proces wat continue gecoördineerd en opgevolgd moet worden. Door taken te verdelen en iemand die coördinerende rol te geven is er altijd één persoon verantwoordelijk voor de voortgang in het proces.

Natuurlijk bepaalt u zelf wat u uit handen wil geven en wat u zelf wil blijven doen. De volgende werkzaamheden kunt u bij ons onderbrengen:

 • inrichten online media
 • opstellen van een brochure
 • opstellen van een presentatie
 • coördinatie van de diverse marketing uitingen
 • eerste opvolging leads via bellen en mailen: inhoudelijke toelichting van de formule.
 • eerste kennismakingsgesprek met de kandidaten
 • na een positief kennismakingsgesprek stellen wij een intentieverklaring op en wordt een vervolggesprek ingepland, waarbij we onder andere verder ingaan op de financiële voorwaarden van de overeenkomst
 • delen van het franchisehandboek
 • rayonering
 • exploitatie
 • tekenen franchiseovereenkomst en uitreiking franchisehandboek
 • DISC gedragsanalyse.

Om dit einddoel te bereiken zullen we gedurende het gehele traject de formule op een subtiele maar doeltreffende manier bij de kandidaat onder de aandacht blijven brengen (remarketing).

De Nationale Franchisegids

Om franchisenemers te bereiken werken we nauw samen met De Nationale Franchise Gids.  Zij hebben een enorme database met kandidaten. Natuurlijk is niet iedereen geschikt. De kandidaten moeten gefilterd worden en dit is met name ook waarin wij een belangrijke rol spelen.  Naast de databases zoeken we ook bij bedrijven of personen die niet franchise gerelateerd op zoek zijn. Hiervoor gebruiken we kanalen als Facebook en LinkedIn, maar ook diverse online platforms.

Om een keuze te kunnen maken wat u zelf wil doen en wat wij u uit handen kunnen nemen hebben we 3 pakketten samengesteld. Vraag vrijblijvend een overzicht van de pakketten aan, door onderstaand contactformulier in te vullen.

Werving & Selectie vragen? Bel direct: 085 401 1699

Vul uw e-mailadres in dan nemen wij contact met u op.

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Altijd op de hoogte van het laatste franchisenieuws? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.