Franchisenemer worden? Langverwachte droom of laatste strohalm?

Individuele cliënten benaderen ons regelmatig met de vraag: “ik wil graag iets voor mijzelf beginnen, is franchisenemer worden misschien iets voor mij?” Opmerkelijk is dat deze vraag, in diverse gradaties, het afgelopen half jaar veel vaker gesteld wordt. Een verband met de huidige economische status van ons land en een hogere werkloosheid is natuurlijk snel gelegd. Verder kan ik nog  toevoegen dat de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen aardig gelijk ligt.

Franchisenemer worden als redmiddel

De eerste actie die noodzakelijk is, na eerder genoemde vraagstelling, is om te achterhalen wat de belangrijkste drijfveer is voor deze mogelijke carrièreswitch. Welke motivatie ligt hieraan ten grondslag en met welk groots doel wil betreffende kandidaat als franchisenemer verder? Gericht doorvragen is essentieel en vaak al heel verhelderend. Zonder hierover een oordeel te geven, zien sommige mensen  het starten van een franchise vestiging als laatste redmiddel in de situatie waarin ze terecht zijn gekomen. Helaas wordt deze switch te vaak ingegeven vanuit een situatie van werkloosheid en het gegeven dat het moeilijk is om wederom in loondienst aan de slag te komen. Natuurlijk is het vooropgesteld dat we iedereen in zijn/haar waarde laten maar ook willen we een ieder behoeden voor beslissingen die om foutieve redenen genomen dreigen te worden. Gelukkig zijn wij, vanuit onze contacten en netwerken, ook in deze situaties vaak nog in staat om deze cliënten te helpen en in een juiste richting te begeleiden buiten de franchisebranche.

Droom vertalen naar doelstelling

In de meeste gevallen hebben we te maken met kandidaten die vanuit een weloverwogen besluit contact met ons opnemen. Zij kunnen  vaak al heel branchegericht en goed onderbouwd hun doelstelling en hun droom vertalen. Het is natuurlijk geweldig wanneer wij, samen met de cliënt,  daadwerkelijk invulling kunnen geven aan die droom! Het geeft ons een geweldig trots gevoel als we onze gezamenlijke inspanningen beloont zien met een tevreden franchisenemer. En dat dit in één moeite door resulteert in een blije Franchisegever.

 

Indien u meer informatie wilt over bovenstaande onderwerp of een vrijblijvende afspraak met ons wilt maken, neem contact met ons op;

info@franchiseadviseur.nl  of 040 – 78 78 474

 

Ga terug

terug naar blog overzicht