Klantmeeting Het Franchise Handboek

Op donderdag 25 juni jl. heeft De FranchiseAdviseur opnieuw een mini-seminar gehouden. Dit keer met enkele kleinere startende franchiseformules aan tafel. Locatie en gastheer was Mazars Eindhoven. Onder leiding van FranchiseAdviseur Bart van der Schoot werd een platform geboden aan een gemêleerd gezelschap van startende franchise formules. Het onderwerp “de nut en noodzaak van een franchise handboek”.

De gevarieerdheid van type bedrijven maakt dit soort bijeenkomsten altijd zeer interessant en leuk. De kansen in franchise liggen tussen het 3d printen van je pannenkoek, van een winkelconcept in PVC vloeren tot een franchiseformule ‘BeterZitten’ in de kantoorinrichting. Ieder brengt op zijn of haar eigen wijze ervaring en kennis in, wat tot zeer interessante discussies en een diversiteit aan inzichten leidt.

Formule in kaart

Het handboek dwingt je als startende formule om je formule in kaart te brengen en op papier te zetten. Het is een levend document dat je als franchisegever up to date dient te houden. Een regelmatige scan is een vereiste. Iets wat in de praktijk vaak niet of onvoldoende gebeurd. De komst van ‘Online’ handboeken is hierin een van de oplossingen die wordt toegejuicht. Echter de papieren versie is ook nog steeds belangrijk, aldus de algemene mening van de aanwezigen. Het is een concreet bewijs van samenwerking dat voor het grijpen op de plank ligt indien nodig.

Belangrijk document

Een franchise handboek is een belangrijk document in de fase naar ondertekening van de franchiseovereenkomst door een nieuwe franchisenemer. Het maakt integraal onderdeel uit van de pre-contractuele fase en schept de nodige duidelijkheid voor een weloverwogen keuze van de franchisenemer. Bij bestaande franchisenemers geeft het franchisehandboek inzicht in de bestaande operationele afspraken tussen franchisegever en franchisenemers. Inzicht in de besluitvorming, de strategische koers maar ook over de operationele spelregels.

Kortom, discussie genoeg over de toepassingen van het handboek en hoe je als franchisegever het franchisehandboek optimaal inzet. Na de vakantieperiode plannen we wederom een meeting in.

Informeer naar de beschikbare data via bart@franchiseadviseur.nl

terug naar blog overzicht

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.