Laat u niet afschrikken

Halloween. De stuipen worden ons op het lijf gejaagd. Enge maskers, spooktochten en Halloweenfeesten laten ons griezelen. Laat u niet afschrikken door het uiterlijk vertoon. 

Grote formules zijn klein begonnen

Dat geldt ook voor franchisen. Vaak denken we bij franchisen aan de grote franchiseformules. De landelijk opererende bedrijven zoals bijvoorbeeld Hema, Pearle en Olympia. Maar laat u hierdoor niet afschrikken. Ook zij zijn klein begonnen.

Als (relatief kleine) ondernemer wilt u graag uw succes delen. Uw bedrijf is succesvol en u overweegt te gaan franchisen. U doet onderzoek en leest zich in. Wat blijkt, het is niet zomaar even wat op papier zetten en een franchisenemer aantrekken. Er komt veel meer bij kijken. Ook dit schrikt ondernemers wel eens af. Geloof ons, dat hoeft echt niet.

Schrik niet

Schrik niet! Het is goed dat u zich inleest en goed vooronderzoek is het halve werk. Er zijn nu eenmaal een aantal voorwaarden waaraan u als franchisegever moet voldoen. Deze voorwaarden zorgen er voor dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Franchise starten

Een franchise starten doet u dus niet zomaar. Heeft het onderzoek uitgewezen dat uw formule kans van slagen heeft, dan moeten uw uitgangspunten, specifieke kenmerken en processen, worden vastgesteld. Als deze bekend zijn, dient u alles goed vast te leggen in de juiste documenten.

Vind u het moeilijk om de ideale koers te bepalen, laat u zich dan goed adviseren. Door middel van bijvoorbeeld brainstormsessies, een strategisch canvas of een gesprek met een sparring-partner kan u net het zetje in de juiste richting geven.

Juiste franchise documenten

Zorg dat er een goed franchisecontract komt en een duidelijk franchisehandboek waarin alles wordt beschreven. Een handboek kan zowel een fysiek document zijn, als een digitaal exemplaar. Een digitaal exemplaar heeft als voordeel dat dit makkelijker actueel gehouden kan worden. Naast een franchisecontract en een handboek, zijn een geheimhoudingsverklaring operationeel jaarplan ook een vast onderdeel binnen franchiseformules.

Het opstellen van de juiste documenten moet zorgvuldig gebeuren. De juridische stukken moeten rechtsgeldig zijn en alle belangrijke aspecten moeten goed beschreven zijn. Wij kunnen u hierbij helpen.

Afschrikken is niet nodig

Een franchiseonderneming starten, het is geen spookverhaal. Met de juiste mensen, middelen en een goede dosis ondernemersdrift hoeft u zich dus zeker niet af te laten schrikken. Bel of mail ons gerust voor een kennismaking. Wij nemen graag uw angsten weg.

terug naar blog overzicht