Maxima spreker op symposium van Qredits

Van de bijna 4.500 ondernemers aan wie Qredits de afgelopen 5 jaar krediet verstrekte is 82% nog actief. “Dat is een goede score, want van alle bedrijven die in Nederland starten, is na 3 jaar nog 67% actief.” Zo sprak Hare Majesteit Koningin Máxima, als lid van het Nederlands Comité voor Financiering en Ondernemerschap, tijdens het symposium afgelopen vrijdag ter ere van het 5-jarig bestaan van Qredits.

maxima spreker symposium

Herfinanciëren

Ruim een derde van de klanten van Qredits heeft een omzet van meer dan 100.000 euro. Eén op de vijf gaat zich herfinancieren bij een bank en groeit door tot een MKB-bedrijf van formaat. En het totale default-percentage van Qredits ligt slechts op 3,1%. Afgelopen vrijdag werden deze cijfers gepresenteerd als resultaat van de afgelopen 5 jaar. “Dat Qredits een succes is, blijkt wel uit deze cijfers”, aldus Minister Kamp van Economische Zaken. “Dankzij Qredits kunnen MKB-ers die hun ondernemersplannen niet bij de bank gefinancierd krijgen, deze plannen toch verwezenlijken. Dat is belangrijk, want het MKB is cruciaal voor de innovatie, export en economische groei van Nederland.”

Koningin Maxima

Tevens werd de financiële toekomst van Qredits verzekerd door de verklaring van 9 verzekeraars en 4 banken waarin zij gezamenlijk toezeggen om 45 miljoen euro extra financiering te verstrekken aan Qredits. Met deze nieuwe lening heeft Qredits in totaal 121 miljoen euro aan financieringen aangetrokken, teneinde dit aan te wenden in de vorm van Microkrediet en MKB-krediet. Deze funding is tot eind 2016 voldoende om de groei van Qredits te kunnen financieren en toe te groeien naar jaarlijks 2.000 te verstrekken Microkredieten en 400 MKB-kredieten. Hare Majesteit Koningin Máxima was getuige van deze officiële ondertekening.

Ga terug

terug naar franchisenieuws overzicht