Nieuw wetsvoorstel franchise, wij zijn geïnformeerd!

Zoals in eerdere berichten aangegeven staat er een nieuw wetsvoorstel voor de franchise branche klaar. Deze nieuwe wetgeving moet de franchisenemer beter beschermen. Maar is dat ook zo?

Tijdens ons ons seminar van 21 februari jl. kwam deze op handen zijnde nieuwe franchisewetgeving uitgebreid aan bod. Dat het onderwerp leeft in franchisewereld bleek wel uit de vele aanmeldingen. Heeft u ons seminar gemist? Hieronder blikken wij nog even terug op deze leerzame ochtend.

Wetsvoorstel franchise toegelicht

Op de prachtige locatie van HIT Profit in Oisterwijk vertelde mr. Meijer uitgebreid over het wetsvoorstel voor de franchise. De heer Meijer is advocaat bij Ludwig & Van Dam advocaten en gespecialiseerd in de wet- en regelgeving rondom franchise.

Tijdens deze interactieve ochtend besprak hij het wetsvoorstel aan de hand van de vier hoofdonderwerpen die hierin beschreven worden:

  1. Precontractuele uitwisseling van informatie;
  2. Tussentijdse wijziging van een lopende franchiseovereenkomst;
  3. Overleg tussen de franchisegever en zijn franchisenemers;
  4. Beëindiging van de franchisesamenwerking;

Met de nodige humor werden alle deelnemers door het wetsvoorstel heen geloodst. De gevarieerde groep aanwezigen stelden vragen en legden dilemma’s voor. Na afloop vormden zij hun eigen mening over het voorstel. Hiermee was ons doel behaald: een informatieve, leerzame ochtend waarbij “droge kost” goed te behappen was.

Bent u enthousiast geworden? Binnenkort organiseren wij een een nieuw seminar. Wilt u hierbij zijn, of hierover op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mail naar info@franchiseadviseur.nl.

Waarom een nieuwe wet?

De nieuwe wetgeving wordt in het leven geroepen om de verhouding tussen franchisegever en franchisenemer zoveel mogelijk gelijk te krijgen. Het is dus voor beide partijen belangrijk om hierover goed geïnformeerd te zijn. Daarom verwijzen wij u graag naar de internetconsultatiepagina van de overheid. Hierop staat informatie over de wet- en regelgeving die door het kabinet of het parlement wordt voorbereid. De consultatietermijn is inmiddels verstreken.

Informatie

Heeft u nog vragen over het nieuwe wetsvoorstel? Of ontvangt u graag advies? Neem dan contact met ons op: info@franchiseadviseur.nl of bel 040-7478474. Wij helpen u graag verder.

terug naar franchisenieuws overzicht

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.