Landmark

Eén van de zaken die u dient te regelen voordat u uw franchiseformule in de markt zet, is de bescherming van uw handelsnaam en merk(en). Dat is ook logisch, want uw franchisenemers dienen er van verzekerd te zijn dat ze uw merknaam en logo ongestoord kunnen gebruiken. En dat er kan worden opgetreden wanneer derden inbreuk maken op uw merk.

Bescherming

Bij de bescherming van uw merk kan Landmark u helpen. Wanneer u uw producten of diensten gaat aanbieden onder een nieuwe naam, kunt u het beste zo snel mogelijk laten uitzoeken of u uw merknaam vrij kunt laten gebruiken en of de naam, al dan niet in combinatie met een logo, voor bescherming in aanmerking komt. U kunt daarbij het beste de volgende procedure volgen:

  •  Gratis advies over het onderscheidende vermogen van uw merk. Een merk is een teken waarmee u uw producten van de concurrentie onderscheiden kunt. Daarom mag een woordmerk niet de producten of diensten waarvoor het merk is bestemd beschrijven. Ook mag het merk niet puur een aanprijzende benaming zijn.
  •  Onderzoek naar de beschikbaarheid van uw merk. Wij zoeken voor u uit of er in het merkenregister reeds merken voorkomen die met uw merk overeenstemmen en voor soortgelijke producten of diensten zijn bestemd. Wij bespreken in ons rapport de in het onderzoek aangehaalde merken en adviseren u over de mogelijkheden om uw merk te registreren.
  •  Wanneer de uitslag van het onderzoek positief is, dienen wij voor u een merkaanvrage in bij de merkenautoriteiten en begeleiden voor u de registratieprocedure. Daarbij letten we er op dat uw merk zo breed mogelijk wordt beschermd en voor de juiste omschrijving van uw producent en diensten wordt ingediend.
  • Wij raden u aan om ook een merkbewakingsabonnement af te sluiten. Dat houdt in dat wij u op de hoogte stellen van nieuwe merkaanvragen, die met uw merk overeenstemmen, zodat u hier tijdig bezwaar tegen kunt maken.

Landmark is in 2004 opgericht en is danook een merkenbureau met ervaren adviseurs.  Ze zijn gevestigd in Amersfoort, de meest centrale stad van Nederland. Landmark onderscheidt zich van de concurrentie door onze persoonlijke en praktische advisering, snelheid van handelen en de transparantie van tarieven. De meeste cliënten van Landmark zijn MKB-bedrijven.

Gilles Rubens

Gilles Rubens, Benelux- en Europees merkengemachtigde en directeur van Landmark.

gilles.rubens@landmark.eu of info@landmark.eu

Tel: 033 465 28 50

Wenst u meer informatie? De volgende documenten kunnen u daarbij helpen:
Merken FAQ
Checklist merkregistratie

 

terug naar partners overzicht

Daag ons uit

Wij helpen u graag verder in franchise. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur