Referenties: wat zeggen franchisegevers

Voor u is het vast prettig om te horen wat andere franchisegevers nu van onze samenwerking vinden. Wij hebben het ze gevraagd! Want ook al zijn wij van mening dat wij u het beste kunnen helpen bij het uitrollen van uw franchiseformule, of het verder uitbouwen ervan. Een referentie of review over de dienstverlening is waardevolle informatie.


Logo franchiseconcept Maatje voor de Zorg

Philip Voogt, Maatje voor de Zorg:

Franchise lijkt heel simpel maar is een complex concept waar ook veel wet- en regelgeving bij komt kijken. Omdat wij al vrij snel van mening waren dit niet zelfstandig te kunnen, kwamen wij in contact met de Franchiseadviseur. Onze verwachting om in het gehele proces van A tot en met begeleidt te worden is daarin volledig waargemaakt.


Logo franchiseformule FreshPc

Gwenny Hoebe, franchisegever FreshPc Nederland BV:

Per toeval kwamen wij met De FranchiseAdviseur in contact. Dit was precies op het juiste moment. De nieuwe franchisewet stond voor de deur. Hiervoor zochten wij begeleiding van A tot Z. Wij wilden dat binnen onze franchiseformule alles conform de nieuwe franchisewetgeving geregeld werd voor onze franchisenemers.

De begeleiding vanuit De FranchiseAdviseur was buitengewoon goed. Het advies was erg duidelijk en, nog belangrijker, erg geduldig en vriendelijk. Het was voor ons soms best lastig om over bepaalde vraagstukken een beslissing te nemen. Hierin werd door De FranchiseAdviseur goed meegedacht. Hierdoor ligt er nu een heel mooi en goed franchisehandboek, wat zonder hulp van De FranchiseAdviseur niet was gelukt.

Bart is goed op de hoogte van de valkuilen bij diverse formules. Ook laat hij je inzien waar die valkuilen zitten en geeft je stof tot nadenken. Hierdoor kom je zelf met een ‘bedrijfs-eigen’ oplossing.


Franchiseformule Curves:

Logo franchiseformule Curves

“Wij kwamen in contact met Bart op voordracht van onze franchisevereniging. Vanwege de nieuwe franchisewet was er de behoefte om een professional te laten meekijken met onze huidige procedures en ons te helpen alles klaar te maken om te voldoen aan de nieuwe wet. Tegelijkertijd wilden we in dit proces de samenwerking met de huidige franchisenemers professionaliseren en de spelregels goed neerzetten. Onder begeleiding van Bart en zijn team is de franchiseovereenkomst aangepast en is het handboek van Curves hieraan gelinkt.

Bart is helder en duidelijk in zijn communicatie, zowel naar de franchisenemers als naar ons als franchisegever toe. In een aantal gezamenlijke bijeenkomsten hebben we de jaarplannen van de ondernemers en de formule op elkaar afgestemd. Niet te lang stilstaan bij het verleden maar vooral plannen maken voor de toekomst was hierbij het uitgangspunt. Dit ervaren wij als zeer productief en zorgt ervoor dat er concrete stappen gemaakt worden. Door de inrichting van een aantal commissies kunnen de ondernemers meedenken in de toekomstplannen en deze betrokkenheid helpt ons om de formule te blijven ontwikkelen. Wij kunnen De FranchiseAdviseur aanraden, zelfs bij een bewezen en doorontwikkelde franchiseformule, om de puntjes op de ‘i’ te zetten en de onderlinge samenwerking naar een professioneler niveau te brengen.”


HKB vppr succesvol ondernemen

Referentie franchisegever HKB:

Wij waren op zoek naar een organisatie die ons hulp kon bieden om de HKB Franchiseformule mee op te starten. Wij wilden een sterke basis neerzetten, zodat franchisenemers een goed kantoor kunnen opbouwen.

Daarnaast waren wij op zoek naar:

  • Hulp bij officiële documenten – de inhoud voor een degelijke Franchiseovereenkomst & Franchise handboek.
  • Advies bij het werving- & selectieproces.
  • Advies gericht op marketing om de formule onder de aandacht te brengen.

De FranchiseAdviseur heeft ons modellen aangeleverd voor de franchiseovereenkomst en het franchisehandboek. Daarnaast hebben zij met kritische opmerkingen en een open gedachte op onze werkwijze de beschrijving van de HKB Franchiseformule verder aangescherpt en veel zaken inzichtelijk gemaakt.

Versterking van de franchise formule

Ook het aandragen van ideeën ter versterking van de formule voor o.a. de adviseurspagina op de website, hoe de formule bekendheid te geven via de NFG, en het selectieproces behoorden tot de pluspunten van onze samenwerking. We hebben de afgelopen twee jaar prettig samengewerkt met het team van De FranchiseAdviseur. Onze franchiseformule staat en inmiddels zijn de eerste vier franchisenemers vol enthousiasme gestart.

Wilt u als startende franchiseorganisatie uw weg vinden binnen franchise? Of zoekt u hulp bij de ontwikkeling van officiële franchisedocumenten, dan kunnen wij De FranchiseAdviseur aanbevelen.


Pascal Brus, eigenaar autorijschool Be Free:

Logo franchiseformule autorijschool Be Free

Pascal wilde zijn succesvolle autorijschool uitrollen tot een goede franchiseorganisatie. Hij wil dit graag vanaf het begin goed doen. Hij schakelde de expertise van De FranchiseAdviseur in. Samen maakten wij de benodigde juridische documenten op zoals de franchiseovereenkomst en het franchisehandboek. “Het handboek is super professioneel“, aldus Pascal. Een uitgebreid verslag over het starten van een franchise en onze samenwerking, leest u hier.


Gaetano Carretto, medeoprichter Freerun University:

Via Google zijn wij bij De FranchiseAdviseur terechtgekomen en hebben een kennismakingsgesprek aangevraagd. Op dat moment hadden wij geen idee wat franchisen precies inhield én of het wat voor ons was. De beslissing om te starten met een franchiseformule maakten wij dan ook pas maanden na de eerste afspraak. Snel en flexibel werd een tweede afspraak ingepland. Direct daarna zijn we samen met De FranchiseAdviseur van start gegaan, niet wetende waar we aan begonnen. Maar we zijn onwijs blij met het framework van het handboek. En de franchisecontracten zijn indrukwekkend. Wij zijn super goed geadviseerd en onze verwachtingen zijn overtroffen. Als iemand een franchise wil starten, dan is De FranchiseAdviseur in onze ogen een onmisbare partner. “

Freerunner en directeur Freenrun University Gaetano Carretto
Gaetano Carretto

Referentie Saskia Nouwens, Directeur Gastouderbureau Het Liefbeestje:

Logo franchiseformulie Gastouder 't Liefbeestje

“Via Internet zochten wij een bedrijf wat ons van A tot zet kon helpen met het opzetten van onze franchiseformule. Wij kwamen uit bij de FranchiseAdviseur en zij adviseerde en begeleidde ons in dit traject. Mede door de FranchiseAdviseur is ons bedrijf binnen één jaar gegroeid van 1 naar maar liefst 8 vestigingen!

Onze verwachtingen zijn hiermee uitgekomen. Voor wat betreft de opzet van de franchiseformule, maar ook zeker bij het doorontwikkelen van de formule kan ik hen zeer aanbevelen. “


Referentie Willem Faasse, directeur JobManiac:

“Via Google kwam ik op de website van De FranchiseAdviseur terecht. Een afspraak met Bart was snel gepland. Bart heeft een open houding en legt goed uit wat alles inhoudt en wat er moet gebeuren. Het advies is goed en helder en er werd goed meegedacht. In een later stadium van de samenwerking zijn en nog aanpassingen gedaan die specifiek op de uitzendbranche gericht waren. Hiervoor werd de expertise van een ander teamlid ingeschakeld.

Werving en selectie van de juiste franchisekandidaten in de uitzendbranche bleek, ook voor De FranchiseAdviseur, erg moeilijk. Zaken op het gebied van franchise of het herstructureren van uw onderneming kunt u aan De FranchiseAdviseur toevertrouwen. ”


Ruben & Viki, eigenaren TULA Yoga:

De FranchiseAdviseur heeft ons geholpen met het opzetten van onze franchiseonderneming. Wij zijn ontzettend tevreden met het eindresultaat en weten nu zeker dat onze franchiseformule sterk staat. De begeleiding vanuit de FranchiseAdviseur is zeer professioneel en men was altijd beschikbaar om onze vragen te beantwoorden. Ook met de officiële document die nodig zijn om te starten heeft De FranchiseAdviseur ons goed geholpen. Dit hadden wij niet zelf kunnen doen. De FranchiseAdviseur kijkt verder dan alleen het bedrijf. Ze kijken ook naar de mensen in het bedrijf. Via hun specialisme DISC hebben wij onze voorkeuren in gedrag en communicatie in kaart gebracht. Wij begrijpen elkaar nu veel beter en weten ook welk type persoon het beste als franchisenemer bij ons bedrijf past. Kortom, wij kunnen de FranchiseAdviseur aan iedere ondernemer aanraden die wil gaan franchisen! Ontzettend bedankt voor jullie hulp met het opzetten van onze formule!


Referentie Theo Clevers, eigenaar Clevers IJs:

Logo Clevers IJs

“Binnen onze organisatie hadden we een specifieke vraag wat betreft franchise. Bij Bart was er gelijk een klik en veel expertise. We hebben onze vragen en problemen aan hem voorgelegd waarop we een professioneel antwoord verwachtten. Onze vragen zijn beantwoord en de problemen zijn binnen de gestelde termijn opgelost. Hiermee zijn onze verwachtingen uitgekomen. Wij zien franchise als een spel tussen franchisegever en franchisenemer. Het is goed om alles open en duidelijk te omschrijven waarbij het belangrijk is dat beide partijen goed kunnen ondernemen. We hebben samen met De FranchiseAdviseur alle afspraken goed vastgelegd in een handboek.


Referentie Leon Brouns, managing partner van Cygnus

“Ik kwam een tijd geleden via een potentiële franchisenemer toevallig terecht bij Bart. Zijn kantoor zat op 5 kilometer afstand van dat van mij en zo zijn we met elkaar in contact gekomen. De Franchiseadviseur heeft geholpen bij het opstellen van het handboek en contracten. We zijn heel tevreden over de manier waarop ze ons hebben ondersteund. Door de goede communicatie en de manier waarop ze met mensen omgaan  zijn ze echt een toegevoegde waarde voor veel franchiseformules.”


Referentie Mark Brouwer, eigenaar van de Comafin Groep

Mark Brouwer, eigenaar van de Comafin Groep over de samenwerking met de Franchiseadviseur

“Bart en zijn team hebben veel kennis op het gebied van franchise en gaan accuraat te werk. Bijvoorbeeld de  wetgeving waar je als ondernemer mee te maken krijgt weten zij goed uit te leggen en concreet te maken. Dat maakt de Franchiseadviseur een prettige partij om te betrekken bij bepaalde vraagstukken binnen de onderneming.”


Referentie Djamella Mies, operationeel manager FlexFirst

“Het team van de Franchiseadviseur denkt goed met ons mee. Bij het opzetten van onze formule hebben we veel gebruik gemaakt van de dienstverlening van de Franchiseadviseur, met name bij de ontwikkeling van het Franchisehandboek en de juridische overeenkomsten. Door de jaren heen is het team proactief betrokken gebleven door ons te informeren over bijvoorbeeld veranderingen in de wet- en regelgeving. Wat voor hulp je ook nodig hebt en wanneer dan ook, staan ze voor je klaar.”


Referentie Sander Haartsen, formule manager Haartsen letselschade

“Toen we in 2020 besloten om ons bedrijf te gaan uitbreiden door middel van franchise, zijn we gaan zoeken naar iemand die ons daarbij kon helpen. We kwamen bij de Franchiseadviseur terecht, waar we gelijk een goed gevoel bij hadden. Het team heeft veel voor ons betekend bij het maken van belangrijke keuzes en het opstellen van documenten. De Franchiseadviseur heeft veel kennis van zaken en biedt goede hands on adviezen en begeleiding in iedere fase van een franchiseonderneming. Daarnaast is het team toegankelijk en prettig om mee te werken.”


Referentie Arno van den Berg, algemeen directeur Het Andere Wonen

\

“Bij het opstarten van onze franchiseformule hadden we advies nodig bij het opstellen van een franchiseovereenkomst. We hebben daarbij voor de Franchiseadviseur gekozen omdat ze veel ervaring hebben in de franchise branche. De samenwerking was zeer plezierig, vooral op het gebied van ondersteuning en advisering en we zouden de Franchiseadviseur zeker bij anderen aanraden.”


Referentie Johannes Snoek, Truckwash 1 Group

“Toen ik wilde beginnen met franchisen ben ik bij meerdere adviseurs in gesprek geweest. Met het team van de Franchiseadviseur had ik gelijk een klik en hij voelde goed aan waar ik behoefte aan had. Dat was voor mij een goede reden om voor de Franchiseadviseur te kiezen. Het team past zich makkelijk aan en het hoeft niet allemaal in een hoog tempo. Toen ik behoefte had aan wat vertraging in het proces was dat geen enkel probleem. Het is heel fijn hoe er toen werd meegedacht en de tijd kreeg die ik nodig had. Zodra ik er weer klaar voor was konden we de samenwerking gewoon weer hervatten. Ik zou De Franchiseadviseur zeker aanraden bij mensen die willen beginnen met franchisen.”

Meer weten? Bel direct: 085 401 1699

Vul uw e-mailadres in dan nemen wij contact met u op.

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Altijd op de hoogte van het laatste franchisenieuws? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.