Referenties: wat zeggen franchisenemers

Voor u is het vast prettig om te horen wat andere franchisenemers nu van onze samenwerking vinden. Wij hebben het ze gevraagd! Want ook al zijn wij van mening dat wij u heel goed kunnen helpen bij uw zoektocht naar een geschikte franchiseformule of bij de controle van uw franchisecontract, een referentie van andere franchisenemers is nog waardevoller. Hieronder vind u een aantal voorbeelden van samenwerkingen tussen De FranchiseAdviseur en franchisenemer.


Chi Wah Chow, franchisenemer YoYo Fresh tea bar:

“Tijdens mijn zoektocht naar professioneel advies inzake franchisecontracten, kwam ik terecht bij De FrancihseAdviseur. Ik was op zoek naar expertise en kaders waarbinnen ik met de aanstaande franchisegever kon onderhandelen. In ons geval moest er snel geschakeld worden en dat deed Bart. Zijn manier van werken is transparant en persoonlijk. Soms moest ik nog even bellen omdat ik net wat meer diepgang wilde bij een bepaald franchise onderwerp. Doordat De FranchiseAdviseur goed bereikbaar is, kreeg ik direct duidelijke uitleg. Al met al heb ik veel tips gekregen waardoor ik goed voorbereid en met zelfvertrouwen de franchiseovereenkomst kon bespreken. ”

Franchisenemer Horeca

Jurgen Aarts, Franchisnemer Cygnus Finance:

De Franchiseadviseur deed enige tijd geleden de selectie voor een franchiseorganisatie in payrolling. Dat leek me wel wat en ik ben in Nuenen op gesprek gegaan. Tijdens het gesprek bleek al snel dat ik niet geschikt was voor deze franchise. Wel viel me op dat er veel kennis en ervaring op dit kantoor aanwezig is.

Jurgen Aarts, Cygnus Finance

Begeleiding

Een paar maanden later was ik in het eindstadium om een langjarig contract te tekenen bij een andere franchiseorganisatie. Gelukkig heb ik toen De FranchiseAdviseur ingeschakeld voor de begeleiding. De Franchiseadviseur attendeerde me op de slechte rechtspositie voor de franchisenemer in de overeenkomst en ik heb de relatie verbroken. Daar ben ik achteraf wel heel blij om! Inmiddels ben ik na begeleiding van De Franchiseadviseur aangesloten bij Cygnus Finance Support. 

Eigenlijk heb ik De FranchiseAdviseur twee keer ingehuurd. Beide keren verwachtte ik geattendeerd te worden op risico’s die ik in mijn enthousiasme niet kon overzien. Omdat je graag aan de slag wilt, is de neiging groot om snel te tekenen. Dan is het goed om te sparren met een specialist die jou behoedt voor een slechte overeenkomst.

Juridische kennis en ervaring

We hebben samen gesprekken gevoerd met de franchisegever. De FranchiseAdviseur heeft mij bijgestaan met juridische kennis en ervaring bij andere samenwerkingsverbanden. Dat heeft er zelfs toe geleid dat mijn huidige franchisegever zich nu ook laat adviseren door De Franchiseadviseur. Mooi hé!

Bij zo’n belangrijke beslissing als een jarenlange franchiseovereenkomst kun je beter goed advies inwinnen. Franchise is een samenwerkingsverband waarbij de lusten en de lasten evenredig verdeeld zullen moeten worden. Dat is bij niet alle formules het geval. Voor goed advies betaal ik graag een paar honderd euro. Dat geld is het dubbel en dwars waard.

Goede relatie

De FranchiseAdviseur begrijpt dat je met een goede relatie tussen franchisegever en franchisenemer veel meer kunt verdienen dan in een slechte relatie. Ik wil alle ondernemers die een franchiseovereenkomst overwegen adviseren bij De FranchiseAdviseur advies in te winnen. Franchisegevers kun je helpen om een heldere structuur en werkafspraken te maken. Franchisenemers kun je behoeden voor slechte overeenkomsten, zodat zij later veel geld kunnen besparen op juridische procedures.


Maurice Jansen, franchisenemer:

Ik wilde me aansluiten als franchisenemer bij een franchiseorganisatie in de telefonie. Voor ik ging onderhandelen over mijn franchiseovereenkomst, wilde ik het franchisecontract graag laten controleren door een onafhankelijke, professionele partij. Zo kwam ik bij de FranchiseAdviseur terecht. Bij De FranchiseAdviseur vond ik de gesprekspartner met kennis van zaken waarnaar ik op zoek was. Het franchisehandboek en het franchisecontract had ik zelf al kritisch doorgelezen. Maar de “second opinion” van De FranchiseAdviseur hielp me om de juiste keuze te maken.


Franchisenemer?

Wij adviseren u graag.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Erika Slegers, commerciële binnendienst bij De FranchiseAdviseur