De Röntgendokters wint Breda Startup Award!

De Röntgendokters is een initiatief van radiologen vanuit de ambitie om toegankelijke zorg, hoge kwaliteit en service waarbij de zorgconsument centraal staat, samen te laten komen. Met een verwijsbrief van de huisarts wordt het onderzoek door de zorgverzekeraar vergoed. De kosten die gerekend worden voor een onderzoek zijn lager dan hetzelfde onderzoek in het ziekenhuis. Dit komt door kosten- en tijdsefficiënte keuzes te maken. Doordat er minder kosten worden gerekend, betaalt de cliënt minder eigen risico.

Hiervoor loopt men bij de Röntgendokters binnen;

 • Men kan hier terecht voor röntgenfoto’s, echo’s, DEXA (botdichtheidsmeting), ECG’s en bloedafnames. Binnen 2 uur is de uitslag al beschikbaar.
 • Geen wachtlijsten.
  Men kan ook zonder afspraak binnenlopen.
 • Hoge kwaliteitseisen.
  Onderzoek wordt beoordeeld door dezelfde soort specialisten als in het ziekenhuis (radiologen, cardiologen, klinisch chemici) met dezelfde kwalificaties, met dezelfde soort apparatuur en volgens kwaliteitseisen die hun beroepsverenigingen hiervoor stellen.
 • Binnen 2 uur de uitslag.
  Uitslag beeldvormend onderzoek en ECG is binnen 2 uur voor de huisarts zichtbaar in het HIS (huisartsinformatiesysteem).
 • Minder eigen risico.
  Door efficiënt te werken en minder overhead kunnen De Röntgendokters een lager tarief rekenen dan het ziekenhuis.

De Röntgendokter timmert aan de weg en is dinsdagavond de winnaar geworden van de Breda Startup Award 2017. De jury roemde de onderneming om haar innovativiteit, lage kosten en klantvriendelijkheid. Doordat de foto’s niet in een ziekenhuis gemaakt hoeven te worden zijn ze ook nog eens goedkoper, voor zowel de patiënt als voor de maatschappij. Dat gaf voor de jury de doorslag.

Directeur Erik Schoones kon na afloop zijn geluk niet op. ,,Ik ben vooral blij dat de dienstverlening die we elke dag leveren erkend wordt. In een woord fantastisch!”

Voor het hele artikel klikt u hier.

Uitreiking van de Breda Startup Award 2017. Uit handen van wethouder Boaz Adank (rechts) ontvangt winnaar Erik Schoones van De Röntgendokters de eerste prijs.  

 

De FranchiseAdviseur begeleidt de Röntgendokters bij de uitvoering van de franchiseformule. Ziet u uzelf als nieuwe collega bij de Röntgendokters en zou u hier meer informatie over willen ontvangen? Neem dan contact op met De FranchiseAdviseur via 040-7878474 of laat uw gegevens achter via het contactformulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

terug naar franchisenieuws overzicht