Seminar: Bescherming van uw merk en merklicenties

In de top 10 van meest onmisbare merken in Nederland (volgens het European Institute for Brand Management) staan 6 franchiseformules. Deze formules is het gelukt een sterk merk op te bouwen. Maar wat is een sterk merk? En hoe kan zo’n merk juridisch het beste beschermd worden?

Op donderdag 8 juni verzorgt De FranchiseAdviseur het seminar ‘Bescherming van uw merk en merklicenties’.

Keuze en registratie van het franchise merk

In het seminar praat Blatter Legal u bij over de keuze en registratie van een merk. Hoe kan een merk geregistreerd worden en welke vereisten zijn er? En hoe omvattend is het merk vanuit juridisch oogpunt. Zeker gezien de verplichtingen van de franchisegever zoals opgenomen in punt 2.3 b van de voorlopige Nederlandse Franchisecode (NFC). Vervolgens zal Blatter Legal ingaan op de bescherming van uw merk. Wat kunt u doen als derden offline of online uw merk gebruiken zonder uw toestemming? Uw wilt immers niet dat derden profiteren van uw inspanningen. Uw concurrenten zullen misschien uw klanten proberen te trekken door een verwarrende (handels)naam of merk, de inzet van social media of adword-reclames of zelfs door ‘domaingrabbing’. Wij laten zien hoe daar tegen kan worden opgetreden.

Merklicenties

Ten slotte zal Blatter Legal ingaan op de voorwaarden die een franchisegever kan verbinden aan het gebruik van zijn merk door zijn franchisenemers. De eigenaar van een merk kan namelijk voorwaarden verbinden aan het gebruik van zijn merk en in beginsel is het gebruik van het merk zonder zijn toestemming niet geoorloofd. In franchiseconstructies wordt deze toestemming geregeld via een merklicentie, waarin gedetailleerde afspraken kunnen worden gemaakt wat de franchisenemer allemaal wel (of niet) mag met het merk van de franchisegever.

Tijdens het seminar ontvangt u van Blatter Legal praktische tips en is er ruimschoots gelegenheid uw specifieke vragen voor te leggen.

Bent u nieuwsgierig geworden, dan nodigen wij u hierbij uit voor het seminar. 

Wanneer: donderdag 8 juni

Tijd: 10:00 – 12:30 u met aansluitend een lunch (ontvangst vanaf 9:30 uur)

Waar: Mazars – Flight Forum 760 – Eindhoven

Voor wie: franchisegevers

Door wie: De FranchiseAdviseur, Blatter Legal, Mazars

Kosten: GRATIS

Let op: u dient zich vooraf aan te melden, want vol = vol. Om u direct aan te melden klik hier

Indien u graag op de hoogte wordt gehouden van onze volgende gratis seminars, dan verzoeken wij u vriendelijk hieronder uw gegevens in te vullen.

terug naar franchisenieuws overzicht

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.