Seminar “goodwill”, bent u er bij?

De goodwill van een bedrijf. Deze term horen we vaak. Maar wat is dat nu precies? Goodwill is niet tastbaar, wel belangrijk!

Wat is goodwill?

Goodwill betekent letterlijk “welwillendheid”. Het is de meerwaarde van een bedrijf dat toekomstige inkomsten van een (franchise)organisatie vertegenwoordigt. Oftewel overwinst. Hiermee bedoelen we niet de activa en passiva. Het gaat hierbij om inkomsten die niet zijn gewaardeerd op de balans, maar in feite ongrijpbaar zijn. Denk hierbij onder andere aan de locatie van de vestiging, de kennis van de formule, merken of diensten, klantenkring en het personeel.

Een goede administratie is van groot belang

Om de goodwill van uw bedrijf te bepalen, is het als franchisegever aan te bevelen om goede contractuele afspraken te maken met de franchisenemer en een goede administratie te voeren. Een administratie die transparant, toegankelijk en betrouwbaar is. Hiermee kunt u verantwoorden wat is geweest, maar zeker ook sturen op wat komen gaat.

Vastgelegd in franchisecontracten

Het komt regelmatig voor dat er niets is vastgelegd over goodwill in franchisecontracten. Om u meer voeling te geven bij deze ongrijpbare term, organiseren wij een seminar over dit onderwerp. Wij van De FranchiseAdviseur vinden het belangrijk dit goed is geregeld.

Seminar FranchiseAdministrateur

Wij nodigen u dan ook van harte uit om 7 mei aanstaande ons seminar “Goodwill vaststelling bij aanvang en einde franchisecontract” bij te wonen. Namens De FranchiseAdminstrateur bv zal de heer Herman Rademaker u uitleggen wat de waarde van goodwill inhoudt, en hoe u deze kunt bepalen.

  • Datum                 : Dinsdag 7 mei 2019
  • Tijd                      : 10.00 uur – 12.00 uur met aansluitend een lunch
  • Locatie                : HIT Profit, De Lind 20, 5061 HW te Oisterwijk

Schrijf u nu kosteloos in en laat u bijpraten en inspireren door De FranchiseAdministrateur! Voor vragen en aanmeldingen kunt u mailen naar info@franchiseadviseur.nl of bel: 040-7878474.

Wij hopen op uw aanwezigheid en vernemen graag vernemen met hoeveel personen u aan het seminar wenst deel te nemen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

terug naar blog overzicht