Terugblik seminar Goodwill

Afgelopen dinsdag organiseerde De FranchiseAdvidseur weer een interessant seminar. Tijdens dit goed bezochte seminar werden deelnemers bijgepraat over goodwill.

Goodwill is een breed begrip. Zo zijn er vele verschillende definities van deze term. Met een nieuwe franchisewetgeving op komst is het belangrijk om te bepalen wat goodwill voor uw franchiseorganisatie inhoudt.

Pasklare antwoorden van De FranchiseAdministrateur

Herman Rademaker, senior adviseur bij De FranchiseAdminstrateur, vertelde de gasten alles over goodwill. Wat moet u vastleggen, waar en wanneer. En nee. Deelnemers gingen niet naar huis met pasklare antwoorden. Iedere franchiseformule is tenslotte anders.

Inzichten

Wel kregen de deelnemers belangrijke inzichten. De belangrijkste sommen wij hier voor u op:

  • zorg dat u op voorhand nadenkt over goodwill. Dit voorkomt (financiële) rompslomp achteraf.
  • nu is het niet verplicht om de goodwill vast te leggen in het contract. Met de nieuwe wetgeving komt dit wel in het contract.
  • er zijn meerdere scenario’s mogelijk voor de bepaling van goodwill. Loop ze allemaal door en leg verschillende scenario’s goed vast.
  • denk niet alleen na over goodwill, vergeet ook de “badwill” niet.

Het is voor de franchisegever raadzaam zich nu al te verdiepen in de goodwill van de franchiseonderneming. Denk hierbij ook aan de fiscale voor- of nadelen bij de uitkering van goodwill. Uiteraard zijn deze afhankelijk van de bedrijfsvorm.

Discussie

Deze ochtend is de discussie in ieder geval aangezwengeld. Onze gasten zijn aan het denken gezet over dit onderwerp. Over de gevolgen ervan maar ook hoe men de nieuwe wetgeving straks goed kan toepassen binnen de eigen franchiseformule

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Of heeft u financieel advies nodig? Neem vrijblijvend contact op met de heer Herman Radermaker van De FranchiseAdministrateur. Uiteraard kunt u ons ook altijd een bericht sturen. Wij helpen u graag. .

Vraag de presentatie van dit seminar gratis op door een mail te sturen aan info@franchiseadviseur.nl.

Volgend seminar

De FranchiseAdviseur organiseert regelmatig een seminar. Tijdens onze seminars vertellen wij onze relaties graag meer over een relevant onderwerp in de franchisebranche. Noteert u daarom 21 juni vast in uw agenda! Dan staat de volgende informatieve klantenbijeenkomst op de planning.

Op de prachtige locatie van HIT Profit in Oisterwijk zullen wij u dan alles vertellen over de inzetbaarheid van DISC-analyses binnen een franchiseorganisatie. Wilt u deelnemen? Stuur dan een email naar info@franchiseadviseur.nl zodat u 21 juni verzekert bent van een plekje.

terug naar blog overzicht