“Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door”

Bart Van der Schoot

Elk jaar staat hij gewoon weer bij ons allemaal in de agenda. Aan het begin van ieder nieuw jaar hebben we hem meestal al bepaald. Aan ieder begin van het nieuwe jaar denken we dat het nog lang niet zo ver is maar dan ineens is ie er toch en worden we er allemaal weer mee geconfronteerd: De zomervakantieperiode!!!

Ieder nadeel heb zijn voordeel

Natuurlijk is gelukkig voor de meesten van ons deze periode er ook wel een waar we toch wel naar uit kijken en sommigen zullen er zelfs maanden naar toe werken. Maar zoals met zoveel zaken is ook voor deze periode het beroemde gezegde :” Ieder nadeel heb zijn voordeel” van toepassing.

Veel branches bloeien op tijdens deze zomerperiode en voor hen is een goede of slechte zomerperiode vaak bepalend voor het realiseren van een goed of “minder goed” jaarresultaat. Hier recht tegenover staat dan weer een beroemd gezegde vanuit de Retail, : Vrouwen bloot, handel dood…”. En hiermee is dan dus ook wel weer bewezen dat eerder genoemd gezegde van  Johan Cruijff zeker een hoog waarheidsgehalte in zich heeft.

Zomerperiode

Voor veel ondernemers, zowel franchisegevers als zeker ook franchisenemers, is deze zomerperiode er ook een om eens rustig na te denken over de organisatie, de onderneming, de formule, de doelstellingen. Natuurlijk zijn jaarrekeningen vaak bepalend voor de gang van zaken maar juist in de rustige zomerperiode gunnen we ons wat meer tijd om eens “met de voeten op tafel” na te denken en wellicht voor het tweede half jaar enkele wijzigingen, aanpassingen door te voeren.

Misschien is het ook voor u wel van toepassing. Durf u zelf die soms vervelende vragen te stellen: Ben ik nog steeds met de juiste zaken bezig? Zijn mijn klanten eigenlijk wel tevreden? Heb ik nog voldoende onderscheidend vermogen? Is prijs-kwaliteit verhouding nog acceptabel? Hoe kan ik toch op korte termijn meer klanten/ franchisenemers aan mij binden? De omzet blijft achter, wat nu? Heb ik nog de juiste strategie? Of sterker nog, heb ik wel een strategie?

Mocht u nu, onder het genot van een lekker drankje, niet het gevoel krijgen dat u de juiste, objectieve antwoorden hebt op deze vragen, dan is het nu de ideale tijd om daarvoor professioneel advies voor in te winnen. We hebben nog iets minder dan een half jaar te gaan dit jaar en wanneer u nu de juiste stappen zet kunt u volgend jaar, wanneer we gegarandeerd weer die zomervakantieperiode krijgen, echt genieten!!

De FranchiseAdviseur bv
Spegelt 38
5674 CD Nuenen
t. 040 – 78 78 474
m. 06- 13 23 33 83
e. bart@franchiseadviseur.nl
w. www.franchiseadviseur.nl

Ga terug naar blog overzicht

terug naar blog overzicht