Update voorstel nieuwe wet franchise

Hoe staat het er voor met het wetsvoorstel franchise? Dit voorstel is op 12 juli jl. naar de Raad van State gestuurd. Momenteel heeft de afdeling Advisering van de Raad van State dit voorstel in behandeling.

In het artikel van de Nationale Franchisegids leest u wat de stand van zaken is. En wanneer de Tweede Kamer een advies kan verwachten van de Raad van State. Het volledige artikel van de Nationale Franchisegids leest u hier.

Wat doet de nieuwe wet franchise?

De nieuwe wet franchise heeft als doel de franchisenemer beter te beschermen en de verhouding tussen franchisegever en franchisenemer zoveel mogelijk gelijk te krijgen. Tevens wordt er toegezien op onderstaande onderwerpen:

  1. Pre-contractuele uitwisseling van informatie
  2. Tussentijdse wijziging van een lopende franchiseovereenkomst
  3. Overleg tussen de franchisegever en zijn franchisenemers
  4. Beëindiging van de franchisesamenwerking.

Blijf op de hoogte

Het is dus voor zowel franchisegever als franchisenemer belangrijk om goed over de status van deze nieuwe franchise wet geïnformeerd te blijven. Volgens ons daarom op LinkedIn. Hier wordt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen over dit voorstel en over franchise in het algemeen.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over het voorstel van de nieuwe wet franchise? Of bent u benieuwd of uw franchiseorganisatie alles goed heeft vastgelegd? Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wij kijken graag met u mee. Zo zorgen wij er samen voor dat straks uw handboek en contracten volledig voldoen aan de nieuwe franchise wet.

terug naar franchisenieuws overzicht

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.