Veelgestelde vragen over gedragsanalyse

Vraag en antwoord.

Heeft u vragen over onze gedragsanalyse of over het inzetten ervan binnen uw (franchise)organisatie? De meest gestelde vragen hebben wij hieronder voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Kan een profiel tussentijds veranderen?

Ja dit kan. Wanneer je de analyse na een jaar nog een keer zou doen, dan kunnen diverse omgevingsfactoren zoals je werkomgeving, thuissituatie of gezondheid veranderd zijn. Dit betekent dat ook de uitkomst van de analyse anders kan zijn, alhoewel voorkeur gedragsstijlen meestal nog hetzelfde zijn maar mogelijk in een andere verhouding.

Kan de analyse ook worden gebruikt als beoordeling van mijn functioneren? 

Daar is de analyse niet voor bedoeld. Er is ook geen goed of slecht aan de uitkomst. Het geeft meer inzicht in gedrags- en communicatiestijlen en kan hiermee wel bij  worden ingezet bijvoorbeeld bij het samenstellen van een team waarin bepaalde gedragsstijlen gewenst zijn.

Hoe lang duurt het invullen van een gedragsanalyse? 

Het zal ca.7 minuten duren om de analyse in te vullen. Na het invullen van de analyse zal een persoonlijk gesprek worden ingepland voor de terugkoppeling van het rapport. Dit gesprek duurt ca. 2 uur, waarin u direct een aantal praktische handvatten en ondersteunende materialen krijgt aangereikt. Dit is de start van uw eigen ontwikkeltraject, welke zowel op individueel -, team -, als organisatieniveau kan worden ingezet.

Wat is het verschil met de gratis online analyse? 

Je kunt online een zogenaamde QuickScan doen. Dit is een sterk vereenvoudigde analyse die wel een indruk geeft van hoe iemand in elkaar steekt, maar wanneer u de uitkomst serieus wil gebruiken voor uw werkomgeving is het belangrijk om de informatie goed te kunnen vertalen naar uzelf en de praktijk. Hiervoor is een juiste terugkoppeling met een specialist van grote toegevoegde waarde en raden we zeker aan om de officiĆ«le, uitgebreide analyse te doen. Daarnaast zal een specialist u bij de terugkoppeling meteen handvatten en ondersteunende materialen geven, zodat u direct met de uitkomst aan de slag kunt. U kunt de analyse zien als vertrekpunt van uw eigen ontwikkeltraject.

Meer informatie over de mogelijkheden van de  inzet van de DISC-analyse binnen franchise

Wij vertellen u graag meer over onze Disc-analyse en hoe deze binnen uw organisatie ingezet kan worden. Neem vrijblijvend contact op met onze specialist: chantal@franchiseadviseur of bel 040-7878474.

Lees ook het artikel ‘het draait om mij’.

Daag ons uit

Het eerste gesprek is altijd gratis. Neem vrijblijvend contact op.

Chantal van Gerven, DISC specialist en werving & selectie bij De Franchise Adviseur