Veelgestelde vragen over gedragsanalyse

Vraag en antwoord

Heeft u vragen over onze analyse of over het inzetten ervan binnen uw (franchise)organisatie? De vijf meest gestelde vragen hebben wij hieronder voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

1. Kan een profiel tussentijds veranderen?

Ja dit kan. Wanneer je de gedragsanalyse na een jaar nog een keer zou doen, dan kunnen diverse omgevingsfactoren zoals je werkomgeving, thuissituatie of gezondheid veranderd zijn. Dit betekent dat ook de uitkomst van de analyse anders kan zijn, alhoewel voorkeur gedragsstijlen meestal nog hetzelfde zijn maar mogelijk in een andere verhouding.

2. Kan de analyse ook worden gebruikt als beoordeling van mijn functioneren? 

Daar is de analyse niet voor bedoeld. Er is ook geen goed of slecht aan de uitkomst. Het geeft meer inzicht in gedrags- en communicatiestijlen en kan hiermee wel bij  worden ingezet bijvoorbeeld bij het samenstellen van een team waarin bepaalde gedragsstijlen gewenst zijn.

3. Hoe lang duurt het invullen van een gedragsanalyse? 

Het duurt circa 10 minuten om de analyse in te vullen. Na het invullen van de analyse zal een persoonlijk gesprek worden ingepland voor de terugkoppeling van het rapport. Dit gesprek duurt ongeveer twee uur. Tijdens dit gesprek krijgt u direct een aantal praktische handvatten en ondersteunende materialen aangereikt. Dit is de start van uw eigen ontwikkeltraject, welke zowel op individueel -, team -, als organisatieniveau kan worden ingezet.

4. Wat is het verschil met de gratis online analyse? 

Je kunt online een zogenaamde QuickScan doen. Dit is een sterk vereenvoudigde analyse die wel een indruk geeft van hoe iemand in elkaar steekt, maar wanneer u de uitkomst serieus wil gebruiken voor uw werkomgeving is het belangrijk om de informatie goed te kunnen vertalen naar uzelf en de praktijk. Hiervoor is een juiste terugkoppeling met een specialist van grote toegevoegde waarde en raden we zeker aan om de officiële, uitgebreide analyse te doen. Daarnaast zal een specialist u bij de terugkoppeling meteen handvatten en ondersteunende materialen geven, zodat u direct met de uitkomst aan de slag kunt. U kunt de gedragsanalyse zien als vertrekpunt van uw eigen ontwikkeltraject.

5. Is een gedragsanalyse ook inzetbaar bij conflicten?

Dit is zeker een handige tool bij conflictsituaties. Door het maken van een gedragsanalyse worden de communicatiestijlen duidelijk. Om te bemiddelen bij een conflict binnen een team of groep franchisenemers is het zeer prettig om te weten wat het voorkeursgedrag en de communicatiestijl van de individuele (team)leden is. Door onze evaluatie van de gedragsanalyse gaan u en uw team zich beter realiseren welke impact het gedrag en de manier van communiceren heeft. Teams gaan hierdoor beter functioneren en de sfeer wordt beter.

Disc gedragsanalyse

Meer informatie over de mogelijkheden van de  inzet van de DISC-analyse binnen franchise

Wij vertellen u graag meer over onze DISC-analyse en hoe deze binnen uw organisatie ingezet kan worden. Neem vrijblijvend contact met ons op: info@franchiseadviseur.nl of bel 040-7878474.

Lees ook het artikel ‘het draait om mij’.

Vragen over DISC?

Bel 040-7878474 of mail ons voor meer informatie!


    Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

    Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur

    Hidden
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.