WAB wet, heeft u het geregeld?


Sinds 1 januari van dit jaar zijn de regels rondom arbeidscontracten en ontslag gewijzigd. Oftewel het private arbeidsrecht. Deze wijzigingen zijn vastgelegd in de WAB, Wet Arbeidsmarkt in Balans. Deze informatie is van belang voor zowel werkgevers en werknemers. Dus ook ook voor franchisebedrijven die veel samenwerken met oproepkrachten, zzp’ers of payroll-medewerkers.

Wat veranderd er voor wie?

Vanaf 1 januari 2020 betalen werkgevers een lagere WW-premie voor hun werknemers met een vast contract. Werknemers die op de zogeheten payroll staan, krijgen een betere rechtspositie en betere arbeidsvoorwaarden. Oproepkrachten krijgen meer zekerheid op werk en inkomen.

Doel van de WAB

Werknemers die in het bezit zijn van een vast contract hebben vaak betere arbeidsvoorwaarden en meer rechten dan flexibele werknemers bij hetzelfde (franchise)bedrijf. De regering wil de kloof verkleinen tussen vaste contracten en flexibele contracten. Door deze nieuwe wijziging krijgen oproepkrachten en payroll-werknemers meer zekerheid. Voor werkgevers wordt het aantrekkelijker om hun personeel een vast contract aan te bieden.

Wat moet u als werkgever doen?

Wat betekent de Wet Arbeidsmarkt in Balans nu concreet voor u als werkgever? Welke veranderingen brengt dit met zich mee en welke maatregelen moet u treffen? Op de site van de rijksoverheid vindt u alle informatie over de WAB.

Bent u al op de hoogte van de wijzigingen, maar wilt u weten of u alles goed heeft geregeld? Lees dan hier de WAB-checklist voor werkgevers.

Bron: Rijksoverheid

Wetgeving en franchise, blijf op de hoogte

Begin het franchisejaar goed en zorg dat u alles op orde heeft. Bent u klaar met het checken van Wet Arbeidsmarkt in Balans? Controleer dan ook meteen uw franchisedocumenten zoals het franchisehandboek en de franchiseovereenkomst. De nieuwe wet franchise zal niet lang meer op zich laten wachten. Heeft u hulp nodig bij het updaten van uw franchisedocumenten? Bel ons op 040 – 7878474 of mail naar info@franchiseadviseur.nl. Wij helpen u graag verder.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste franchisenieuws? Volg ons dan op LinkedIn en Instagram.

terug naar franchisenieuws overzicht
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]