Wij dragen zorg en welzijn een warm hart toe

Week van Zorg en Welzijn

Deze week is het de week van Zorg en Welzijn. Van 11 tot en met 16 maart 2019 laten veel organisaties in deze branche zien wat werken in deze sector inhoudt. Als afsluiter van deze week wordt op zondag 17 maart de “Dag van de Zorg” gehouden. Veel zorg- en welzijn-organisaties zetten op deze dag hun deuren wagenwijd open voor het publiek.

Inspiratiemiddagen en banenmarkten

In het hele land zijn er verschillende evenementen gepland. Denk aan inspiratiemiddagen, banen- en informatiemarkten en meekijkdagen. Om te onderzoeken of jouw hart in de zorg- en welzijn branche ligt, kun je praten met zorgprofessionals, loopbaancoaches en opleiders in de zorg.

Het kan natuurlijk goed zijn dat je allang weet dat je hart klopt voor werken in de zorg. Want door werkzaam te zijn in de zorg, kun je echt het verschil maken voor anderen.

Franchiseformules in de zorg

Maar weet je ook dat je kunt franchisen in de zorg? Er zijn verschillende formules in de sector zorg- en welzijn. Wanneer je een franchiseformule start, wil je graag je succes delen. Dat is met een franchiseformule in de zorg net zo. Het mooie van deze formules is daarbij ook nog, dat je de zorg voor anderen zo breed mogelijk wilt wegzetten. Zorg is voor iedereen.

Formules die draaien om de mens

Wat voor franchiseformules in de zorg zijn er zoal? Denk hierbij aan een franchiseformule zoals een netwerkorganisatie van zorgprofessionals. Opgericht omdat zij zagen dat het menselijk karakter uit de zorgsector verdween. In de zorg moet het niet enkel om winst draaien, maar vooral om de mens.

Ook heb je franchiseformules van fysiotherapeuten, acupunctuurpraktijken en woongroepen voor bijvoorbeeld ouderen die ondersteuning nodig hebben. Kleinschalige projecten waar mensen met bijvoorbeeld dementie geclusterd wonen. Het doel is om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Met behulp van extra zorg en aandacht wordt dit op deze manier mogelijk gemaakt.

Laten we ook de kinderopvang niet vergeten te noemen bij franchiseformules in de zorg. Zij zorgen voor onze kinderen als wij gaan werken, al dan niet in de zorg.

Belangrijk

De dag van de zorg. Hij is belangrijk. De mensen die werkzaam zijn in de zorg- en welzijnssector zijn belangrijk. Want of je in nu in een ziekenhuis werkt, bij een franchiseorganisatie in de zorg of jongeren met psychische klachten ondersteunt: deze mensen hebben hun hart op de juiste plek. Dus voor alle mensen in de zorg en welzijn: dank jullie wel. Voor alles en voor altijd.

Wij van De FranchiseAdviseur dragen zorg en welzijn een warm hart toe!

terug naar blog overzicht