Franchisehandboek

Het franchisehandboek is een essentieel onderdeel van elke franchiseformule. De FranchiseAdviseur biedt zowel een fysiek (hard copy) handboek als een online oplossing (portal).

Een goed franchisehandboek maakt alles vooraf beter duidelijk en voorkomt veel problemen achteraf: van te gebruiken lettertype, gebruik van IT oplossingen of automatiseringssystemen, hoe met elkaar overleg te hebben en welke contractleveranciers er zijn. Alle operationele spelregels dienen beschreven te worden die relevant zijn voor de ontwikkeling van de formule.

Zoals alles bij een franchise onderneming in beweging is, is ook een franchisehandboek aan veranderingen onderhevig. Aanpassingen, aanvullingen en verbeteringen moeten snel en effectief doorgevoerd kunnen worden, zowel in de onderneming als in het handboek. Franchisehandboeken zijn door franchisegevers aan te passen, beter dan franchisecontracten. Wel dient er goed overleg en afstemming te zijn met de franchisenemers over de aanpassingen. Een franchiseformule ontwikkelt zich, dus ook het franchisehandboek.

franchise handboek

Daarom heeft De FranchiseAdviseur een gebruiksvriendelijk online versie van het franchisehandboek ontwikkeld. Het franchisehandboek leveren wij per formule op maat aan.

Via het portal kan de franchisegever aanpassingen doorvoeren en communiceren. De franchisenemer wordt automatisch op de hoogte gebracht van de veranderingen in het franchisehandboek en kan hierop via het systeem reageren. In het portal wordt bijgehouden wie, hoe vaak iemand ingelogd is en kunnen uitnodigingen voor bijeenkomsten eenvoudig geplaatst worden. Iedereen heeft ook altijd de laatste versie van het franchisehandboek ter beschikking, volledig beveiligd in een digitale omgeving.

Indien u interesse heeft in het digitale franchisehandboek, dan laten wij u graag zien hoe wij het op maat voor u maken en demonstreren wij de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid.

Daag ons uit

Wij helpen u graag verder in franchise. Neem vrijblijvend contact op.

Bart van der Schoot, eigenaar De FranchiseAdviseur